jueves, 12 de septiembre de 2024

David Lenker & Vicente Solsona presenten “A Few Remarks”


A Few Remarks és el resultat de més de deu anys d’amistat, col·laboració musical i admiració mútua. David Lenker i Vicente Solsona rendeixen homenatge a alguns dels seus compositors més admirats i exploren les possibilitats de desenvolupament de composicions poc freqüents en el repertori jazzístic de versions estàndard. El format —duet de piano i guitarra— també és poc habitual i molt exigent, ja que es tracta de dos instruments harmònics que han de dialogar i entendre’s en un llenguatge i un registre comuns sense la mediació d’una secció rítmica. Lluny queden ja els mítics duets de Bill Evans i Jim Hall, Tete Montoliu i Mundell Lowe, o els més recents Fred Hersch i Bill Frisell, per mencionar-ne només uns pocs: gravacions exquisides que han servit d’inspiració per destil·lar aquestes “poques observacions” en la forma dels deu temes que ara es publiquen de la mà de LaLabelWeb i que els aficionats al jazz sabran degustar i apreciar.

Aquesta presentació ens deixa, però, un regust agredolç: malauradament, poc després de finalitzar tots els màsters i ultimar la maquetació, en David ens va deixar prematurament i inesperadament, i el procés de publicació va haver de quedar en suspens durant un any. Aquest duet ha deixat de sonar per sempre i aquest disc es converteix ara en testimoni del treball realitzat i de l’amor vessat, però també en un just homenatge pòstum a la figura entranyable i a la dilatada trajectòria d’un personatge tan rellevant en el jazz espanyol com ha estat el nostre estimat David Lenker.


CRÈDITS TÈCNICS

Producció i arranjaments: David Lenker i Vicente Solsona

Tècnic de gravació: Vicente Solsona

Mescla i masterització: VegaFantasy Studios

Enginyer de mescla i màster: Kiko Vega

Dibuixos de portada: David Lenker

Disseny i maquetació: David Crespo (davidcrespo-design.com)

Fotografia: Juan Gamero


David Lenker i Vicente Solsona han col·laborat durant més de deu anys, compartint la seva inquietud per la improvisació i la recerca de nous camins musicals a través de la composició. El seu repertori inclou tant composicions pròpies com arranjaments que pretenen ser un homenatge a alguns dels seus creadors més admirats del jazz i la música popular com Bill Evans, Michel Legrand, Antonio Carlos Jobim o Lennon & McCartney, entre molts altres.

DAVID WILSON LENKER, pianista i compositor (Harrisburg, Pennsylvania, EUA, 1956—2023), va aprendre els rudiments del piano des de petit, i va començar a compondre als quinze anys de forma completament autodidacta. Com a pianista, va ser conegut com a intèrpret de jazz i improvisador, gravant nombrosos discos com a tal. Va col·laborar en diversos grups, treballant amb artistes com Clark Terry, Madeline Bell, Jorge Pardo, Perico Sambeat, Carles Benavent, Steve Waterman, Bob Sands o Antonio Mesa. A Espanya, va tocar en molts festivals de jazz: Madrid, Segòvia, Granada, Almeria, Cadis, Màlaga, Lleida, Lleó, Sevilla, Jaén, Almeria, etc. Com a compositor/lletrista és autor d’un gran nombre de cançons, que va gravar juntament amb altres de les seves composicions amb diversos artistes espanyols i internacionals. Escriptor divertit i reflexiu, dibuixant i pintor amb una sòlida formació acadèmica en Belles Arts per la Carnegie Mellon University i excel·lent cuiner, la seva vida es va truncar prematurament i inesperadament el juny de 2023 quan es trobava en el seu moment creatiu més fèrtil i productiu.

VICENTE SOLSONA DELLÁ (Sogorb, Castelló, 1971) és Llicenciat en Composició pel Conservatori Superior de Màlaga i posseeix el Títol Professional de Guitarra, instrument que toca des dels set anys. S’ha format amb reconeguts artistes del jazz com Ximo Tébar, Perico Sambeat, Daniel Flors o Jose Carra, així com amb professors de l’àmbit clàssic com Marco Socías o Gaëlle Solal. Ha format part d’un bon nombre de grups a València i a Màlaga, actuant freqüentment en concerts i jam sessions al llarg de tota la costa mediterrània. Té publicats dos discos amb el seu nom i les seves composicions per a ballet i cinema han estat estrenades al Teatre Cervantes de Màlaga, destacant la composició íntegra de la música per a l’obra de ballet inclusiu "Vestigio" de la companyia Dan Zass de Madrid, representada en nombrosos teatres de la geografia espanyola. Les seves investigacions sobre Intel·ligència Artificial aplicada a la Música han estat divulgades a través de l’Associació de Música Electroacústica d’Espanya (AMEE).

No hay comentarios:

Publicar un comentario