domingo, 6 de octubre de 2024

La Cobla Ciutat de Granollers celebra 10 anys i edita el disc "Gràcies"


La Cobla Ciutat de Granollers, integrada per músics de contrastada experiència amb el ferm compromís de poder respondre a repertoris exigents, va néixer l'any 2014 per iniciativa de l'Agrupació Sardanista de Granollers, amb el suport de la ciutat de Granollers i el seu consistori, completant l'espai musical de la ciutat, mancat d'aquesta formació tradicional.

En el poc temps d'existència de la formació ja ha treballat i defensat tots els àmbits del món coblístic: ballades de sardanes, concerts individuals, col·laboratius amb altres cobles, corals o en conjunt amb l'Orquestra de Cambra de Granollers, acompanyament de dansa catalana, oficis, etc. Com a novetat, la Cobla Ciutat de Granollers presenta una direcció musical col·legiada, coordinada pel mestre Joan Gómez, de manera que treballa els assajos amb directors especialitzats segons el repertori a interpretar
 
En aquests anys, la Cobla Ciutat de Granollers s'ha fet amb la confiança d'entitats que treballen entorn de l'àmbit de música de cobla, com són l'Obra del Ballet Popular, l'àrea de cultura popular de l'Ajuntament de Barcelona, l'Agrupació de Colles de Ball Gitanes, o entitats com l'Esbart Català de Dansaires o l'Esbart Dansaire de Granollers que confien els seus recitals. També és comú trobar-la en aplecs de sardanes i temporades estables sardanistes, destacant-hi, com no podia ser d'altra manera, la de l'Agrupació Sardanista Granollers.

L'espectacle de l'Esbart Català de Dansaires i la cobla granollerina: A Plaça!, ha estat mereixedor del premi Josep Anselm Clavé 2021, atorgat per la Federació de Cors de Clavé. La cobla col·labora amb centres educatius de Mataró, Malgrat o Granollers per oferir un concert didàctic de música per a cobla pensada per alumnes de primària. Participa, des de la seva fundació, en el concert de Nadal de l'Agrupació Sardanista de Granollers, amb propostes multidisciplinàries i innovadores.
 
L'octubre de 2023 la cobla va tocar a la Ciutat del Vaticà i a Roma en els actes del pelegrinatge de les confraries de Montserrat en els seus vuit-cents anys de fundació, estrenant una sardana, que s'inclou en el disc, de Mn. Valentí Miserachs dedicada al Sant Pare Francesc.

Deu anys de treball rigorós, de feina pensada i estructurada per assolir una continuïtat i una identitat que fa de la Cobla Ciutat de Granollers una cobla de so potent, concret, ajustat i amb personalitat.

Deu anys que ens ha portat per tota Catalunya, fins i tot a la Ciutat del Vaticà, per tal de fer escoltar la música de cobla. Però, tanmateix, el més important és la confiança que heu dipositat en la nostra cobla i la nostra manera de fer. Ens heu permès col·laborar a ballades, concerts, recitals i projectes realment compromesos i atrevits.
 

Crèdits tècnics:

Direcció musical: Joan Gómez, Jordi León i Xavier Guitó.

Producció artística: Marc Tost.

Tècnic de So: David Casamitjana. Espai Sonor Montoliu, 20 d'agost de 2024.

Disseny i Maquetació: Manuel Terrón. La factoria dels anuncis.

Enregistrat: Montserrat Camps de la casa de la Cobla, a Sabadell, el 20 de juliol de 2024.

Fotografia: Mònica Amorós.

No hay comentarios:

Publicar un comentario