viernes, 2 de octubre de 2015

Entrevistem a Ovella Xao

Som OVELLA XAO, grup de música sabadellenc, d'amics, que toquem per passar-nos-ho bé, per emocionar-vos i per explicar histories. 


1. Com us vau iniciar en el món de la música i quina es o era la teva motivació?
Tots nosaltres ens vam iniciar a la música ja de ben petits, ja fos en diferents escoles de música o de manera autodidacta fins una certa edat en la qual vam començar a anar a una acadèmia. La nostre motivació es fer arribar la nostra música a tothom i que la gent se la faci seva.

2. Com es crear el projecte “Ovella Xao”? D’on surt aquest nom? Qui formeu aquest grup i quins grups havíeu tingut anteriorment? Com ha anat evolucionant al llarg del temps?
El projecte Ovella Xao neix d¬¬’un grup anterior anomenat DS21 en el qual la majoria dels membres actuals ja hi érem. Ovella Xao és un projecte molt més seriós que DS21, en el qual uns nens deixen de ser-ho i passen a tenir un objectiu molt més ambiciós. El grup està format per 8 membres, amb el Miquel Bonmassip a la bateria, el Josep Puig al baix, l’Arnau Marquina al teclat, l’Aleix Herraiz al trombó, el Sergi Montcada a la trompeta, el Pau Mas a la guitarra i l’Aniol Riba i el Pol Mòdol a les veus. Ovella Xao evoluciona no només qualitativament, ja que anem aprenent a fer millor música, sino tambe en el seu estil, ja que poc a poc es va definint l’estil que ens caracteritza i cada vegada fem temes més coherents l’un amb l’altre.

3. Quins mitjans, col.laboradors heu tingut per gravar el disc? Com us he promocionat com a grup?
El primer disc, anomenat Trempera Matinera, el vam enregistrar a l’estudi casolà del nostre guitarrista i va ser mesclat i masteritzat per l’Oriol Padrós. Ens hem promocionat a partir de les xarxes socials, la pagina web i els contactes que hem anat fent al llarg d’anar tocant a diversos pobles i ciutats.

4. Que se sent al tocar al Vilabarrakes de Castellar del Vallès?
La veritat es que es tot un honor poder tocar a les Vilabarraques en la celebració del seu desè aniversari. Vam quedar molt gratament sorpresos de la bona resposta de la gent en el nostre directe.

5. Com us veieu  dintre del panorama de la música catalana? 
Veiem llunyà encara parlar de nosaltres dins el panorama de la musica catalana, tot i que ens agradaria molt fer-nos-hi un lloc i fer arribar Ovella Xao a tothom. Aquesta tardor ens tancarem a enregistrar un segon CD molt més ambiciós, que esperem que ens acosti més a dins el panorama musical català.

6. Com definiríeu la teva música?
La musica d’Ovella Xao la definim una música festiva en la qual no es deixa de banda aspectes mes tècnics de la musica i detalls que fan la nostre musica més completa. Volem fer molta festa amb la nostra música, però no només limitar-nos això.

7. Com us plantegeu els propers concerts? On us podrem veure? 
Els encarem amb molta ilusió ja que, com hem comentat abans, després d’aquests concerts que queden ja ens tancarem a l’estudi a enregistrar el que sera el nostre segon CD! Ens podreu veure a la sala Dresden (el que abans era Mundo Caníbal) el proper dia 8 d’octubre i el 31 d’octubre a Sabadell.

8. Quin ha sigut el vostre millor concert com a músics i espectador? 
Cada concert te les seves coses pero personalment, a mi el concert que mha agradat més va ser el que vem fer a la festa major de la UAB el passat novembre, vam tocar davant molta i molta gent. Com a espectadors, gaudim molt amb els directes d’Obeses, Doctor Prats o Oques Grasses entre molts d'altres.

9. Quines són les vostres influencies musicals? 
Cada membre te les seves propies influencies i això enriqueix el grup ja que cadascu hi aporta el seu granet de sorra i ho fa tot mes complert.

10. Quina es la teva última descoberta musical emergent?
Malgrat no és molt del nostre estil, remarcaria un grup de Buffalo, a Nova York que es diu The Reign of Kindo, que té una mescla d’estils molt complex, barrejant el pop, el rock, el jazz i el latin en temes molt elaborats i molt ben fets.


11. Un lloc on us agradaria tocar?

Madison Square Garden

12. Que aconsellaries a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical?
Que treballin molt i que siguin constants. Que els fruits del bon treball mai venen a l’instant sinó que es fan esperar.

13. Què és el que us  apassiona de la música?
Tot el que comporta. La pau que et pot donar, la felicitat... Des d’un punt de vista compositiu, diria també aquesta facilitat que dóna la música d’experessar allò que sents, ja sigui tristesa i melancolia, com reivindicacions socials, com simplement alegria. La música es essencial avui en dia. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario