viernes, 2 de octubre de 2015

Avui entrevistem a Pares

“Pares” neix a finals de l’any 2013 com a projecte personal del músic penedesenc David Espinola,que després de l’aturada indefinida del grup Suîte Momo del qual n’és guitarrista,decideix donar forma a algunes idees i lletres que no havien tingut cabuda fins ara en cap altre projecte. Amb la col·laboració del productor i també cantant de Suîte Momo,Dani R.del Moral, s’inicia al març del 2014 la gravació de “De sotat els pins”, que inicialment havia de ser un E.P de 4 cançons, i finalment ha acabat essent un disc de 10 peces.Pares està format actualment per David Espinola (veu i guitarra),Lluís Vidal (bateria),Jordi Contreras (teclats i veus) i Dani R.del Moral (Baix i veus).   


1. Com us vau iniciar en el món de la música i quina es o era la teva motivació?
La majoria de nosaltres vam començar de ben petits,de forma autodidacta. Una de les coses comunes dels membres de Pares és precisament la importància de la música en les nostres vides,ho impregna tot,i l’utilitzem des de sempre com a forma d’expressió en el sentit més ampli de la paraula.

2. Com es va crear el projecte “Pares”? D’on surt aquest nom? Qui formeu aquest grup i quins grups havíeu tingut anteriorment? Com ha anat evolucionant al llarg del temps?
Pares com a grup es crea a partir de la conjunció de diferents músics que en determinats moments de les nostres carreres ens hem creuat,bé en projectes comuns,o bé en col·laboracions. Lluís Vidal va ser bateria del grup Los Rotos, on va coincidir amb en David Espinola com a baixista en la gravació del segons disc “Rojo” i la posterior gira. Jordi Contreras és un músic amb molta experiència multinstrumentista i cantant del grup “The bongo experience” , a més de composar bandes sonores,com per exemple la del documental “A tú que et sembla? Sobre el cas d’Ester Quintana. Dani R. Del Moral ha estat durant 10 anys líder del grup Suite Momo,on va coincidir també amb en David Espinola,en la gravació del segon disc i posterior gira. Finalment David Espinola ha format part com ja hem dit de Los Rotos, Suîte Momo, i ha acompanyat al guitarrista satíric vilanoví Pere Tàpias.
Et deixo alguns links per si són del teu interés:

3. Quins mitjans, col.laboradors heu tingut per gravar el disc? Com us he promocionat com a grup?
El disc l’hem gravat a l’estudi Mi Casa Teléfono Records de Vilanova i la Geltrú,propietat d’en Dani.R, cosa que ens ha facilitat molt la feina,al disposar de temps i recursos. Aquesta ha estat una de les raons per la qual el disc a acabat incorporant més cançons, així com la sonoritat artesanal que te en el seu conjunt.
De fet abans de fer cap promoció ja ens hem trobat dins del Sona 9,no hem tingut temps de fer una promoció a l’ús, serà a partir de l’hivern 2015-2016 que iniciarem la sortida real del projecte.

4. Que se sent al participar al premi Sona9 i arribar ha estar classificat?
Va ser una grata sorpresa estar classificat,primer pel nombre de propostes,gairebé 120, i sobretot per l’aposta musical que fa Pares,que som conscients no entra dins dels circuits més comercials.

5. Com us veieu  dintre del panorama de la música catalana?
Ens veiem com a ànimes lliures,no pensem que se’ns pugui incloure dins de cap etiqueta o corrent concreta. Intentem fer allò que ens agrada i ens motiva tot buscant un lloc propi dins del panorama,tot i que evidentment hi ha vasos comunicants amb la resta.

6. Com definiríeu la teva música?
És una música de moments,cada cançó te vida pròpia,o utilitzem estructures clàssiques pop,una cançó dura allò que ha de durar,sigui un minut o en siguin vuit. Les lletres són de caire metafòric i descriptiu,expliquem vivències,sensacions i emocions,amb una estructura poètica.   

7. Com us plantegeu els propers concerts? On us podrem veure?
Ens plantegem els concerts com a una experiència global, i així els estem dissenyant a nivell sonor i visual, volem que sigui una experiència sensorial més enllà de l’auditiva,no ens agrada reproduir les cançons tal i com es poden escoltar en el disc i ja està. Ens agrada que el concert ajudi a entendre els concepte Pares. A més dels concerts del Sona 9,estem preparant una presentació del disc a Vilafranca del Penedès,que ben aviat acabarem de lligar la data,a finals d’any. 

8. Quin ha sigut el vostre millor concert com a músics i espectador?
Doncs la veritat és que  amb els diferents projectes de cadascú hem tingut la sort de poder tocar en grans llocs com el poble Espanyol, Sala Riviera de madrid, Sala Apolo, Razzmatazz, Sala Bikini,Music Hall, alguns festivals, és molt difícil decidir-ne un!!  Igualment com a espectadors.  


9. Quines són les vostres influencies musicals?
La majoria estem influenciats per la música dels anys 70 i 90, la moguda de Seattle, jeff buckley, i grups més actuals com Fleet Foxes, José gonzalez, Band of horses,Mogwai ......  bé,de fet més que influències són grups que ens poden agradar a la majoria. També grups d’aquí, com Mazoni,els inicis de Gossos,Inspira, Ix! o Mine! Ens resulten interessants.

10. Quina es la teva última descoberta musical emergent?
Donallop, un grup de mallorca amb els que vam poder compartir escenari fa poc,i que tenen unes cançons molt interessants i molta qualitat musical i vocal.

11. Un lloc on us agradaria tocar?
Allà on ens vulguin escoltar. 

12. Que aconsellaries a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical?
Sobretot que el grup sigui molt sincer amb ell mateix i així ho serà també amb el públic. Que sàpiguen separar el que és un projecte del que és producte,i que busquin el seu propi espai,sense copiar ni voler ocupar el de ningú altre. I que gaudeixin de cada assaig i cada concert. 

13. Què és el que us  apassiona de la música?
La capacitat de transformar i ajudar a vehicular les emocions.
I la possibilitat d’establir una comunicació a tots els nivells entre éssers que no parlen la mateixa llengua,i fins i tot que no són de la mateixa espècie.


No hay comentarios:

Publicar un comentario