jueves, 1 de octubre de 2015

Parlem de "Hakone" el nou disc del valencià Daniel Rosell


Daniel Rosell és un cantautor natural de Picassent que aterra en l'escena musical valenciana amb l'LP Hakone. Ha estat enregistrat, produït i mesclat per Daniel Rosell entre Picassent i Calafell i masteritzat per Yves Roussel a Barcelona

Si hi ha un lloc per anar a trobar-se eixe és Hakone, fins allà  va anar Daniel Rosell enmig de la gravació del disc que portaria aquest nom. Com ecos de muntanyes perdudes del Japó sonen cançons com “Altra volta” o “Estàs tu sol” on les capes sonores es mesclen per deixar anar fragments del subconscient de l’autor.


El disc va ser enregistrat per ell mateix a l’estiu de 2014 a l’antiga habitació del seu germà gran, a casa dels seus pares. En un intent per plasmar la seua personalitat com a músic, va acabar tocant tots els instruments que se senten al disc. Destaquen entre les guitarres acústiques, les atmòsferes denses creades amb sintetitzadors i la cura en la producció; paissatges musicals boirosos, enigmàtics i eclèctics.

Ja al 2015 contacta amb el masteritzador francès Yves Roussel qui s’ha encarregat de donar-li el so actual que caracteritza aquest treball.

Es tracta en resum d’un pas endavant que enmarca a Daniel Rosell dins de la cançó d’autor d’avanguarda i que acosta a la música en valencià influències d’artístes  com Bon Iver, José González o Sufjan Stevens, és un disc coherent i fruit de les circumstàncies en les que va ser enregistrat.

Música sincera, veu peculiar històries quotidianes, acompanyat de una guitarra sempre i que connecta fàcilment amb el oient fent un flux de connexió especial i musical.


No hay comentarios:

Publicar un comentario