viernes, 26 de febrero de 2016

Entrevistem Gerard Aledo (veu i guitarra) d'Animal

Més enllà de les paraules hi trobaràs els gestos, la naturalitat i l’instint. Sovint l’instint més primari, el més salvatge i ANIMAL.

Animal som:
Sr. Smizz · Veu i guitarra.
Ermengol Mayol · Bateria.
Ricard Buenaventura · Baix.
Nuna Gee · Teclats.
Jose González · Guitarra.
Joel Sempere · Saxo.
Carles Raya · Trompeta.


1. Com us vau iniciar en el món de la música i quina es o era la teva motivació?
La nostra motivació és l’amor per la música. Sentir que la música va més enllà de qualsevol altra cosa. Per nosaltres la música ho és tot.

2. Com es crear el projecte “Animal”? D’on surt aquest nom? Qui formeu aquest grup i quins grups havíeu tingut anteriorment? 
Animal es crea quan Ermengol Mayol i jo (Gerard) ens trobem per fer una cançó junts per la Festa Major de Sant Quirze del Vallès. A partir d’allà descobrim el que podem fer treballant junts i ens embarquem en la creació d’un disc; “Més enllà de les paraules”.
ANIMAL és la unió entre la part més intima de les lletres i la canya d’una banda que passa tant pel soul, com el reggae; tant pel funk, com el folk.
ANIMAL està format per Ermengol Mayol (Bateria), Ricard Buenaventura (Baix), Jose González (Guitarra), Nuna (Teclats), Joel Sempere (Saxos), Carles Raya (Trompeta), Gerard Aledo (veu i guitarra)
L’Ermengol ha treballat amb Gerard Quintana i actualment forma part de la banda del Xarim Aresté. El Ricard havia treballat amb Samueliko and the Wailers, a part de molts altres grups. El Jose havia estat amb Decopilot. La Nuna té el seu propi projecte sota el nom de BlueGecko. El Carles ha tocat amb molts grups, Kayo Malayo d’entre altres. El Joel ha format part de molts projectes, actualment comparteix BlueGecko amb la Nuna. I jo havia estat amb AlQuadrat.

3. Quins mitjans, col.laboradors heu tingut per gravar el vostre proper disc?
El disc el vam gravar a dos estudis, el “Tapetone Studio” a Sant Quirze del Vallès i el “The Room Bcn” de Barcelona. Vam tenir la sort de col•laborar amb molta gent que va aportar diferents textures a les cançons. La Susanna Abellán als cors, la Marta Torres va aportar el so de violí, el Pau Vinyoles l'acordió diatònic, el Jesus V.Luna el dobro i el lap steel i l’Albert Alburquerque les congues.
Estem molt agraïts de què hagin participat en aquest primer treball, ho van fer amb molt “carinyo”, i això és el més important.

4. Com us he promocionat com a grup?
En tot moment hem confiat en les xarxes socials (Facebook, Twitter, Instagram...) per donar a conèixer el nostre projecte.

5. Com us veieu  dintre del panorama de la música catalana? 
Som un grup que volem aportar alguna cosa nova al panorama de la música en català. Creiem que tenim alguna especial a ensenyar. De moment ens sentim acollits per la gent i pels grups. Això ja és moltíssim per nosaltres.

6. Com definiríeu la vostra música?
Ens definim com a Pop Festiu. Conservem la part més íntima de cada cançó i aportem la part festiva amb una banda canyera.

7. Com us plantegeu els propers concerts? On us podrem veure?
Estem impacients... Volem tocar ja!
El 2 d’Abril estarem a Vilanova de Bellpuig, el 9 d’Abril a l’Strenes de Girona i el 21 de Maig fem la presentació oficial a Barcelona. Serà a la Sala Bikini dins de la programació del Guitar Bcn.

8. Quin ha sigut el vostre millor concert com a músics i espectador?
Són molts els concerts que hem viscut cada integrant de la banda... No sabríem escollir un.

9. Quines són les vostres influencies musicals? 
Sempre ens ha agradat la Amy Winhouse, The Cat Empire, Asa, Paolo Nutini, Ben Howard, Mummford and sons, Bruno Mars... Principalment són influències del Soul, el Funk i el Folk, sense deixar mai de banda el Pop i el Reggae.

10. Quina es la teva última descoberta musical emergent?
Un dels últims descobriments ha sigut Matt Simons.

11. Un lloc on us agradaria tocar?
Ens encantaria fer un concert on tothom deixes a un costat tot el que ha après i només estigues preocupat per ballar i gaudir amb cada nota. Seria un lloc perfecte.

12. Que aconsellaries a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical?
Que tot el que faci ho faci perquè ho sent de veritat. Que no escolti res més que el seu instrument, sigui el que sigui.

13. Què és el que us  apassiona de la música?
Que ens fa respirar. Ens fa viure.
Naixem, creixem, fem cançons i si deixem de fer-ne... Morim. “ANIMAL”

No hay comentarios:

Publicar un comentario