jueves, 25 de febrero de 2016

Entrevistem a L'Home Brut

L’Home Brut va néixer el 2014 a la vora del riu Xúquer, al poble de Beneixida. Als mesos de vida enregistren un EP homònim de temes propis que els serveix per a tocar a diversos concerts i concursos del territori valencià: Rock Penat, Festa de Benvinguda de la UV, Alcàntera de Xúquer, Xàtiva, Beneixida, etc.
A finals de l’any 2015 entren a estudi de la mà del productor Tono Hurtado per tal d’enregistrar el seu primer llarga durada, Cants de Balena. Un disc amb 11 pistes que recullen la sonoritat que el grup ha pres de les seues principals influències.


1. Com us vau iniciar en el món de la música i quina es o era la teva motivació?
Tots ens vam iniciar al món de la música des de ben xicotets. De fet, Eneas, Lolo i Alexandre, toquen la trompeta, trompa i percussió respectivament a les bandes de Beneixida i Càrcer, havent-se format a les seues escoles de música. En qualsevol cas, la principal motivació per començar a fer rock era poder interpretar aquelles cançons que eixien a les pelis d’American Pie o americanades roïns semblants.

2. Com es crear el projecte “L’Home Brut”? D’on sou? D’on surt aquest nom? Qui formeu aquest grup? Com ha anat evolucionant al llarg del temps?
El projecte neix com l’aplec d’uns amics que compartien determinats gustos musicals i que volien fer alguna cosa singular,  amb la idea de que existia un espai a l’escena musical valenciana que tenien l’oportunitat d’omplir. Som de Beneixida, Alcàntera de Xúquer i Benigànim. El nom del grup fa referència a una mena de personatge imaginari d’infantesa que vagava pels horts dels nostres pobles amb el malèfic superpoder d’estar molt brut.
El grup neix en format trio (Eneas, Alexandre i Lolo), però al poc de temps evoluciona a quartet (Xavi) per guanyar matisos en la composició i arranjaments de les cançons, apropant-nos així a l’estil que buscàvem i on ens trobem més còmodes.

3. En quins altres grups heu estat o esteu?
Eneas i Lolo van ser components de Desfici, mentre que al mateix temps Alexandre era bateria de Cudol. Grups amb un curt recorregut que servien per a passar les llargues vesprades d’estiu.
Cal dir que Eneas tocava el baix en un grup de Metal Progressiu al País Basc anomenat All Became Dust, amb un recorregut més seriós i que actualment encara segueixen en actiu.

4. Quins mitjans, col.laboradors heu tingut per promocionau-se com a grup i promocionar els vostres cd's?
Els nostres principals mitjans d’autopromoció són les xarxes socials, especialment Twitter i Facebook, on som més actius. També utilitzem la plataforma Bandcamp i el nostre canal de Youtube com a eina per difondre les nostres cançons. Però la promoció de més llarg abast ens la fa la gent de Mes de Mil, que tenen un ample entorn comunicatiu: Radios, revistes,etc.

5. Com us veieu  dintre del panorama de la música catalana? Com veieu el panorama musical a la vostra comarca? 
Creiem que duguem una proposta relativament nova. Tampoc és que estiguem tractant d’inventar res, però si que és veritat que existeix un cert buit amb el rock de caire britànic fet en la nostra llengua. Per aquest espai ens volem moure nosaltres. Creguem que a banda d’això, s’està creant una escena del rock que ens és molt propícia. Bandes com Smoking Souls o Tardor venen demostrant que l’indie rock té una gran acceptació entre el públic i a sobre estan sorgint propostes d’un altíssim nivell com Mai Mai o Meteor.

6. Com definiríeu la teva música?
Com quan te’n vas de comboi amb els amics a passar un dia de pasqua a una caseta de camp i baixes les finestres del cotxe per sentir l’olor a flor de taronger que ens marca l’arribada del bon temps.

7. Com us plantegeu es propers concerts? On us podrem veure? 
Tenim moltes ganes de xafar el màxim d’escenaris possibles, fins ara tenim 4 concerts confirmats, dels quals només puguem anomenar el del 28 de febrer a Sagunt i el del 3 de març a la sala Matisse, junt amb el grup “Assekes”. En qualsevol cas, esperem un estiu mogudet.

8. Quin ha sigut el vostre millor concert com a músics i espectador? 
Com a músics amb L’Home Brut, a la sala Matisse, tocant amb Tardor i Inèrcia, ja que a banda dels companys de cartell, l’ambient que es va viure aquella nit va ser brutal.
Com a espectadors? Biffy Clyro al BBK i, per descomptat, qualsevol de Berri Txarrak en les seues visites anuals a València, a les quals assistim tots quatre com si d’una peregrinació es tractés.

9. Quines són les vostres influencies musicals? 
Cada component tenim els nostres grups de capçalera. En aquest disc podem trobar reminiscències de grups com Arctic Monkeys en certs riffs o The killers als ritmes. De tota manera existeixen certes influències comunes. Grups musicals on convergim els 4 membres, com podria ser el cas de Biffy Clyro, Berri Txarrak.
Però si vols omplir paràgraf, et deixem uns quants més:
Two Door Cinema Club, Nothink, Krilin, Coldplay,, Kings of Leon,Twenty One Pilots, Phoenix, Mumford and Sons, 121db, els colombaris de Beneixida, Editors, The Strokes, Muse,, The Wombats,The Kooks, Dinero, Supersubmarina, Love of Lesbian, Manel, My Chemical Romance, Gemeliers, Franz Ferdinand, Foals, Bring Me The Horizon, els üelos que esmorzen en el bar els diumenges, Toundra, Russian Circles, Crystal Fighters, Izal, Belako,  Inòpia i Tardor, Tokyo Police Club.

10. Quina es la teva última descoberta musical emergent?
Cada pocs dies, algun membre del grup envia un vídeo sobre algun grup que està fent coses interessants. Últimament estem aficionant-nos als catalans Verkeren.

11. Un lloc on us agradaria tocar?
Ens faria especial il•lusió presentar “Cants de Balena” a La fossa de les Mariannes, al Pacífic nord-occidental, a 10.971 metres de profunditat, rodejats de taurons i altres criatures marines.
També ens agradaria tocar a festivals reconeguts com el T in the park, el FIB, Low, Les Arts...

12. Que aconsellaries a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical?
Abans que res: paciència. Tot i iniciar-se com una activitat d’oci, quan s’intenta fer alguna cosa de forma seriosa és imprescindible dedicar-li esforç i sacrifici. És cert que aquestes paraules s’allunyen bastant del propòsit base de “passar-ho bé” però tranquils, paga la pena: Mola ajuntar-se al local i fer cançons pròpies, però mola molt més quan, després del gran esforç que suposa enregistrar un disc, escoltes aquestes mateixes cançons a la ràdio o al cotxe.

13. Què és el que us  apassiona de la música?
Ens agrada la música com a vehicle d’emocions o sensacions. Que una cançó teua siga capaç d’alegrar o entristir algú, o esdevindre banda sonora de moments i situacions de persones alienes ens dóna una sensació de satisfacció, poder i responsabilitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario