martes, 1 de marzo de 2016

·Entrevistem a Ivalva

Avui presentem a IVALVA amb el seu últim treball "Capítulo 2 - Equilibrios". Un nou àlbum mes enèrgic en comparació al seu primer lliurament, el "Capítulo 1 - El temblor".
D'una banda trobem cançons amb guitarres elèctriques molt més presents i contudents, com unes treballades atmosferes de sintetitzadors. I d'altra banda trobem també cançons més nues i orgàniques, com "A lo lejos" i "Esverada -Living room version".
És evident que amb aquest contrast de sonoritats i amb lletres tan personals, aconsegueixen transmetre emocions en estat pur. Sensacions que troben el seu equilibri, com diu el títol d'aquest disc.
Tots dos treballs estan disponibles a les plataformes digitals habituals.
- Capítulo 2 - Equilibrios
https://open.spotify.com/album/4WkGvsdIrw0YsNdj6df4yw
- Capítulo 1 - El temblor
https://open.spotify.com/album/6qU7U88VDAMXUzl1i71Kaw

Hem parlat amb el seu cantant, l'Héctor, i ens ha contestat a diferents qüestions relacionades amb el seu passat musical, els treballs actuals i la relació d'IVALVA amb la música.



1. Com et vas iniciar en el món de la música i quina és o era la teva motivació?
Vam començar amb això de la música, com molts grups, suposo. Va ser en l'època de l'institut. Fent versions de cançons de grups com Loquillo, Héroes del silencio, El último de la fila, Los Rodriguez i molts altres. I després ja vam començar a compondre i formar grup darrere grup, tocant amb tota mena gent, canalla i canalles com nosaltres.

2. Com es van crear els projecte «Ivalva»? Quins projectes heu tingut abans? I com ha evolucionat el grup al llarg del temps?
Dir que IVALVA va néixer de les cendres de Lúcida tampoc és 100% veritat. Amb Lúcida, l'anterior projecte on vam estar 7 anys, de forma natural, va arribar a un punt que no donava més de si.
Vam tenir diverses etapes. Jo (l'Hèctor), venia de dissoldre Déwan, un grup de rock-metal. I molt ràpidament, junt l'Àlex i el Juan Pablo vam crear i tirar endavant Lúcida. Després d'un parell de maquetes i que EMI ens publiqués una versió d'Héroes del silencio en el disc homenatge "Hechizo 3.0", l'Àlex va deixar el grup per dedicarse 100% com a tècnic i productor a Shasta Daisy Produccions. Anys després, al 2013, Lúcida va enregistrar a Shasta l'últim disc que va fer, "Cuarto creciente", sent l'Àlex coproductor del mateix.
IVALVA va començar com un projecte paral•lel a Lúcida, gairebé de tipus "cantautoril", com "Hèctor ivalva" en solitari. Però a poc a poc i a mida que s'anava diluint Lúcida, el "projecte ivalva" es feia més sòlid. I finalment, va quallar com a grup, amb el Juan Pablo de baixista i l'Àlex de guitarra de nou.

3. Quins mitjans, col.laboradors has tingut per gravar els vostre discs i promocionar-te?
Tant el "Capítulo 1 - El tremblor" com el nou treball "Capítulo 2 - Equilibrios" s'han produït i gravat a Shasta Daisy Produccions. El mastering d'aquest últim ho ha fet el Charly Chicago (Carlos Ann, Bunbury, Elefantes, Shuarma, Morti, Els mestres de l'error, etc.) i hem tingut col•laboracions molt maques: veus de Salva Criado (Gala Cortés), Elena Cámara, Miki Martinez (Timelost) i un fantàstic violoncel de la Clara Manjón. Tots bons amics.
No tenim cap agència darrere que ens porti la promoció. Ho fem nosaltres mateixos. Ens agrada trobar-nos amb gent que li apassiona la música com nosaltres, que estima la música per sobre de tot. Creiem que blocs com vosaltres, que dóna suport a tot tipus de grups, feu una gran tasca per la cultura musical.

4. Si tingessiu de definir el vostre proper disc amb 5 adjectius, quins dirieu?
Es cert que estem treballant amb cançons noves. Però és bastant agoçarat preveure quines sensancions i adjetius podem trobarne'n. 

5. Com us veieu dintre del panorama de la música feta a Catalunya? 
Som un grup molt personal. Per tant, us diríem una mentida si diguéssim que formem part d'un circuit o d'un altre. El nostre objectiu és únicament que la nostra música arribi a molta gent i que, sobretot, commogui.

6. Com definirieu la vostra música?
No som capaços. Personalment, crec que un cop et etiqueta, sembla que et posis límits. I no suporto les barreres a la música.

7. Com us plantegeu els propers concerts i quins són?
Fareu presentació oficial del disc?
Ara mateix tenim al Juan Pablo de baixa paternal, així que estem fent promo del nou treball poc a poc. Tenim previst fer alguns acústics a l'abril i més endavant fer un concert amb tota banda, en format elèctric.

8. Quin ha sigut el vostre millor concert com a músic i espectador? 
Com a espectador, és complicat perquè us diriem cadascun un concert diferent i us donaríem molt la brasa.
I com a músics, el millor concert fins avui va ser a l'Alfa, presentant el primer EP. Sens dubte.

9. Quines són les vostres influències musicals? 
Afortunadament, som molt eclèctics. Tota música que ens toqui la fibra ens influeix.
Ara, si hem de dir grups que ens agraden, us direm que els Elefantes, Los Rodriguez, Soda stereo, Bunbury, Cerati i molts, molts, molts més.

10. Quina és la vostra útlima descoberta musical emergent?
No són estrictament emergents, perquè ja porteb temps, però els Gala Cortés són un grup molt a recomanar. Increïbles. Estem convençuts que ho petaran, perquè s'ho mereixen també.

11. Un lloc on us agradaria tocar? 
Al la sala Apolo, per exemple. Es la sala que més ens agrada de Barcelona.

12. Què aconsellarieu a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical?
Que siguin sincers amb ells mateixos, sobretot, i que la seva premissa sigui gaudir-ho. Això és el més important.

13. Què és el que us apassiona de la música?  
Que ens aporta sentiments que només trobem a la música. És complicat d'explicar. Si s'entén, ja ho sabeu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario