domingo, 8 de mayo de 2016

Entrevistem a Pirat's Sound Sistema


Un any més, tenim aquí la Festa de la Música de Sudanell, i ja anem per la VI edició! Es per això que des del Blog LMALF anirem entrevistant tots els grups participants.

Pirat’s Sound Sistema són el primer sound system de música jamaicana en català. Des de 2003, el millor reggae, dancehall, rap i drum’n’bass des de Sants, amb tres llarga durada al carrer i centenars de concerts arreu del territori català, estatal i europeu.

El trio de Sants (dos vocalistes i un DJ) canta a la quotidianitat del carrer i dels barris, a la quotidianitat del joven del segle XXI: una generació amb un present complicat però amb totes les ganes del món de viure, construir i decidir un futur millor.

El 2013 veié la llum el tercer àlbum de Pirat’s Sound Sistema a través de Propaganda pel fet! i mitjançant el crowdfounding de Verkami. "Em bull la sang" és un nou recopilatori d’himnes generacionals, amb músiques calentes, festives i ballables i grans dosis de complicitat, lluita, amor i esperança. Des de Sants, amb esperit tropical, rebel i autogestionat.

Pirat’s Sound Sistema s’han passejat amb el seu explosiu directe per festivals internacionals com el Popkomm (Berlin), Hestiv'Òc (Pau - Occitània) grans revetlles populars d’arreu (Viña Rock, Semana Grande de Bilbo), escenaris nostrats i de volada (Arc de Triomf, 11 de Setembre, Acampada Jove), aplecs de primera línia al món de les músiques jamaicanes Rototom Sunsplash, Reggus, Fino Reggae Fest…, clubs i sales de referència (Apolo BCN, Clap Mataró, Stroika Manresa, Salamandra L’Hospitalet)…

El trio de Sants torna a la càrrega amb noves dosis de reggae, dancehall i rap clar, autogestionat i en català.


Parlem amb el Joan Soto:

1. Com us vas iniciar en el món de la música i quina es o era la teva motivació?
Ja de ben petit,  tocant un instrument, hem tocat sempre per la  passió a la música, per aprendre, per il·lusió de tenir un grup de música i seguir les passes de manera fantasiosa de grups que teníem com referent, sense saber seguíem ben be el camí
.
2. Com es crear el projecte “Pirats Sound Sistema”? De on surt aquest nom? Qui formeu aquest grup? Com ha anat evolucionant al llarg del temps?
El nom es un misteri, no recordem com es va crear. Surt d'un grup de gent que ens agradava la música jamaicana i ens reuníem a Can Vies i allà compartíem i escoltàvem vinils...d'aquí a fer la nostra música i començar a tocar a locals ocupats i d'aquí a festes majors.

3. Quins mitjans, col·laboradors heu tingut per gravar els vostres discs i promocionar-vos com a grup?
Nosaltres hem treballat sempre amb Propaganda per Fet, que ens han donat estructures de com fer disc i han col·laborat en els discos molta gent:  sobretot gent que grava la música que el nostre DJ posa des de l'ordinador

4. Que oferireu a la Festa de la Música de Sudanell? Com veieu aquesta iniciativa cultural?
No teníem gaires informacions de que es la Festa de la Música de Sudanell  i allà oferirem el nostre Sound Sistem amb el nostre reggae i ska, el nostre dj i les nostres cançons.

5. Com us veieu  dintre del panorama de la música catalana? Com veieu el panorama musical a Barcelona i concretament a Sants?
Nosaltres creiem que el panorama es un concepte difícil, no es caracteritza per la llengua catalana, hi ha normalització de la llengua amb la música però també hi ha música feta a Catalunya en altres idiomes. El panorama esta fotut, com sempre triomfen 4 i els altres sobrevivim com podem, falta aposta per la musica, per la cultura. Es viu de Festa Major gratis però costa pagar entrada per concert d'un grup a una sala o comprar disc, prefereixen descarregar d'internet.
El panorama de Sants no el coneixem prou, no hi ha panorama estable a Sants, hi ha projectes bons que es fan al barri.

6. Com definiríeu la teva música?
Reggae i ska

7. Com us plantegeu es propers concerts? On us podrem veure?
Toquem a  Vilanova, Llagostera i també a l'Apolo per una fundació de suport a la gent amb òrgans trasplantats, Sudanell, Reus,... per està informats mireu el facebook de Pirats

8. Quin ha sigut el vostre millor concert com a músics i espectador?
De concerts nostres n'hi ha molts, son tots els que van molt be perquè es la nostra passió, sobretot recordo els "bolos" a Europa i Berlin va ser molt xulos. Com a espectador no tinc cap més preferit que altre.

9. Quines són les vostres influencies musicals?
Més que grups son 5 estils, escoltem molta musica, sobretot: rock, punk, heavy, pop, ska reagge que son els més influents, tot i que no tanquem porta a cap estil.

10. Quina es la teva última descoberta musical emergent?
Cap especial a destacar, destacar seria injust

11. Un lloc on us agradaria tocar?
Cap preferència, on ens vulguin tant si es una sala petita, una festa major o festival

12. Que aconsellaries a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical?
Que li posin ganes i no s'arronsin

13. Què és el que us  apassiona de la música?

La música en si, el fet de fer-ne i el sentiment que desperta 

No hay comentarios:

Publicar un comentario