jueves, 11 de abril de 2019

Entrevistem a Frederik i Júlia la parella de La Voz

Júlia Moumen és una artista terrassenca de 20 anys que es va iniciar al món de la música a través de les xarxes socials. La seva formació és totalment autodidacta i acompanya la seva veu amb la guitarra, el piano i l’ukelele. La cantant va participar al programa televisiu “La Voz” l’any 2017, formant part de l’equip d'en Manuel Carrasco i arribant fins a les batalles. Actualment es dedica a estudiar Educació Primària, grau que combina amb la seva faceta musical.
Frederik Strand és nascut a Estocolm, Suècia, l'any 1999 i amb cinc anys vaig anar a viure al meu poble matern, Llançà. Sóc cantant solista de l'Orquestra Versatile de Figueres i he cantat un any al Cor Jove de l'Orfeó Català. El 2017 vaig participat al programa televisiu La Voz. Actualment estic centrat en la meva carrera musical i dedico el meu temps a perfeccionar la meva tècnica vocal i a compondre cançons.


1. Com us vau iniciar en el món de la música i quina es o era la teva motivació?
Júlia: La música ha format part de la meva vida des de ben petita, però fa 8 anys que vaig introduïr-me en el món. En aquell moment la meva única motivació era passar-m’ho bé, gaudir cantant i dedicava totes les estones que tenia a publicar les meves versions a Youtube. Actualment, tot i que els anys han passat, les meves motivacions segueixen sent molt semblants; gaudir fent el que més m’agrada i compartir a les xarxes socials tot el que vaig produint. Tanmateix, les aspiracions han anat creixent, i m’agradaria poder treure alguna cançó pròpia aviat.
Frederik: Vaig començar amb les meves primeres classes de música als 11 anys per casualitat ja que la meva germana tocava el piano i jo també em vaig apuntar. He estudiat flauta dolça, piano i clarinet i als 14 anys vaig començar a estudiar cant líric. La meva motivació sempre ha sigut poder aprendre a
tocar molts instruments musicals per finalment ser capaç de crear la meva pròpia música.

2. Com es crear el projecte “Julia & Frederick”? i com ha anat evolucionant al llarg del temps?
Júlia: El nostre projecte va sorgir al programa “La Voz”; vam ser companys de batalla i, tot
i que en aquell moment cap dels dos esperava res d’això, gràcies a la confiança d’en
Manuel Carrasco va evolucionar cap al que és avui en dia; dos amics compartint un
mateix somni.
Frederik: El projecte Júlia & Fredrik es crea arran de la nostra participació a La Voz i la proposta d'en Manuel Carrasco de enregistrar-nos un single. Vam gravar el single bastant ràpid, el febrer de l'any passat i en Manuel Carrasco ens va ajudar molt en el procés de creació de la cançó i va estar present amb nosaltres tot el dia de gravació. Posteriorment a l'octubre vam gravar el videoclip que es un procés molt complicat i emocionant a la vegada. Amb la Júlia ens ho hem passat molt bé però òbviament s'ens ha fet llarg abans d'arribar el llançament del single. Tinc molta il·lusió per la
continuïtat del projecte i crec que tenim moltes possibilitats de poder tenir èxit.

3. Com valoreu el vostre pas pel talent show "La Voz”?
Julia: Personalment estic molt orgullosa del que va significar “La Voz” per a mi, tant a nivell artístic com personal. Vaig superar moltes inseguretats i em vaig enfrontar al repte de cantar a la televisió. La veritat és que valoro molt positivament tot el meu pas pel programa, està clar que sempre t’agradaria millorar coses, però crec que després ja no tindria la mateixa màgia.
Frederik: Molt positivament. Crec que he après molt i especialment en l'ambit de moure'm per l'escenari i agafar experiència i seguretat en un entorn musicalment professional. La Voz òbviament també ens ha donat una oportunitat única per poder introduir-nos en el món de la música i poder crèixer com a artistes.

4. Amb quins 5 adjectius definirieu la vostra manera de cantar?
Júlia: Personal, propera, tendre, emocional i especial.
Frederik: Emotiva, sensible, amb caràcter, personal i autèntica.

5. Com veieu el panorama de la música catalana?
Júlia: Considero que aquí a Catalunya hi ha artistes molt bons, amb moltíssima formació i sobretot, una gran passió. El panorama de la música catalana avarca molts estils i crec que és molt fàcil sentir-s’hi a gust i identificada.
Frederik: A mi personalment m'agrada molt la música de Lluis Llach i Blaumut. Veig que la música catalana es molt efervescent i que surten molts grups nous amb cançons molt bones.

6. Com definirieu la vostra música?
Júlia: La nostra música gira entorn el pop - acústic i es caracteritza per tenir trets molt
melòdics i propers als oïents.
Frederik: Música pop melòdica.

7. Com us plantegeu els concerts? Quin son?
Júlia: El pròxim concert és el proper divendres 12 d’abril a la sala Comanou de Terrassa. Tanmateix, actualment ens trobem en una fase de preparació i organització; estem treballant per oferir el millor de nosaltres i, tot i que encara no tenim dates tancades, ambdós ens plantegem els nous concerts amb moltíssima il·lusió i sobretot, ganes.
Frederik: Al ser un projecte relativament nou cantarem cançons pròpies barrejades amb covers d'altres artistes. El proper concert es divendres 12/4 a les 22h a la Sala Comanou de Terrassa.

8. Quin ha sigut el vostre millor concert com a músic i espectador?
Júlia: Com a músic el millor concert que he realitzat va ser la meva primera actuació en solitari a la sala Comanou (Terrassa) fa gairebé un any. Per a mi va ser molt especial, no només perquè va ser a la meva ciutat, sinó perquè vaig estar envoltada de gent molt propera.
A nivell d’espectadora considero que un dels concerts que més he gaudit ha estat el de Doctor Prats; la companyia, l’ambient, el directe i la música van fer que fos una nit molt màgica.
Frederik: He fet diversos concerts molt emotius i enriquidors al meu poble Llançà. El millor concert al que he assistit es a un concert al Palau de la Música amb Carlos Nuñez que es un músic i artista impressionant que tè una increïble proximitat amb el seu public.

9. Quines són les vostres influencies musicals?
Júlia: Clarament la meva influència musical més directa és Ed Sheeran. L’admiro moltíssim com a artista i compositor, i sóc una fidel seguidora de tot el que fa. Tanmateix, escolto molts tipus de música i crec que involuntàriament, totes t’influencien d’alguna manera.
Frederik: Vocalment: Carlos Marín, Joselito i Pablo Alborán. Musicalment: Hans Zimmer.

10. Quina es la teva última descoberta musical emergent?
Júlia: La meva última descoberta ha estat l’artista catalana Suu; té moltíssima energia i
transmet molt bon rollo.
Frederik: Una cantant sueca que es diu Molly Sandén. Te una veu extraordinària i unes cançons
precioses.

11. Un lloc on t’agradaria tocar i amb qui compartiries escenari?
Júlia: Un dels somnis més grans que tinc és tocar al Palau Sant Jordi i, sens dubte, amb l’artista que compartiria escenari seria amb l’Ed Sheeran.
Frederik: M'agradaria molt poder tocar al Palau Sant Jordi i compartir l'escenari amb Pablo
Alborán.

12. Que aconsellarieu a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical?
Júlia: L’aconsellaria que, tot i que a vegades el camí és difícil i sembla que treballis i t’esforçis per no rebre res a canvi, tot arriba, així que el més important és mostrar-se fidel als teus valors i als teus propòsits.
Frederik: Sobre tot perseverança i paciència.

13. Què és el que us apassiona de la música? Creieu que amanseix les feres?
Júlia: El que més m’apassiona de la música és la capacitat de transmetre i de fer-te connectar, tant amb tu mateix, com amb altres persones. La veritat és que crec que la música és capaç d’amansir tot el que se li posi per davant.
Frederik: Crec que Niezsche ho va resumir molt bé quan va dir que “La vida sense música seria
un error” i m'agradaría afegir que seria un greu error ja que personalment no podria viure sense la música. Certament amanseix les feres al 100%.


No hay comentarios:

Publicar un comentario