viernes, 26 de julio de 2019

Ellen Allien, Mathame i Erol Alkan lideren les confimacions del FORT FESTIVAL 2019


El cartell de FORT Festival segueix agafant forma. Després d'un 2017 de naixement i un 2018 de consolidació com una de les propostes més atractives i originals en matèria de música electrònica de petit format a tot Catalunya, el certamen encara ja les últimes setmanes abans de la seva edició més multitudinària. El primer anunci va confirmar a Adriatique, FJAAK, N'to i Patrice Baumel. Més tard, arribarien les confirmacions de Recondite, Mind Against, Haai, Raxon i la històrica unió de Frank Wiedemann (Âme) amb Mathew Jonson. Ara, el festival del recinte murallat de Tossa de Mar, que celebrarà la seva tercera edició els dies 4, 5 i 6 d'octubre, arrodoneix la seva programació amb Ellen Allien, Mathame, Erol Alkan i Terr entre els últims noms confirmats.

FORT Festival sempre ha apostat per l'eclecticisme i aquesta tanda de confirmacions és el millor exemple d'això. La primera confirmada és Ellen Allien, productora i selectora alemanya fundadora del segell de culte BPitch Control. Regenta, així doncs, una de les escuderies més importants del subsòl berlinès. El seu so acid techno l'ha portat de gira per tot el món i l'ha convertit en una gran referència del gènere, sent la seva festa We Are Not Alone (nom que fa referència també als alienígenes) una cita fixa en grans dates com la OFF Week de Barcelona.

Mathame, en canvi, és un duo italià establert a l'melodic techno de tall acústic. "Nothing Around Us" va ser el tema que els va col·locar a la cresta de l'onada en l'estiu de 2018, provocant el seu debut tant com a productors com com DJs en el segell i en les festes de Afterlife, la casa dels Tale Of Us. Després van arribar altres èxits com "Skywalking", que no fan més que confirmar que els germans Amedeo i Matteo Giovanelli encara tenen molta música per donar al món.

El mateix es creu d'Erol Alkan. El DJ d'ascendència turca publicar a finals de 2018, i després de quatre anys d'inactivitat en l'estudi, un 12 "en què el seu vessant més malenconiosa i el seu costat més pister convergien. Al llarg de la seva carrera, ha remesclat a grups com Franz Ferdinand o Yeah Yeah Yeahs. Erol sap com ningú infiltrar les guitarres de tall indie amb el so electrònic de club.
Brasilera de naixement i resident a Barcelona, ​​Terr és ja referència en el terreny de l'indie dance, el nu disc i l'electrònica de tall més noventero. Les seves produccions més recents s'han acostat al house gràcies a remescles d'eminències com Prins Thomas. La seva presència en festes de segells de prestigi com Permanent Vacation (va ser convidada a la seva XX aniversari) l'avalen. Amb ella, la festa està garantida, encara que a penes se superin els 120 bpm.

Kompakt, Noir Music, Nm2, Get Physical ... Són només alguns dels segells que han apostat per la música de Blond: ish. Sota aquest àlies s'amagaven fins fa poc Vivie-Ann i Anastascia, dos joves canadencs que van trobar a Londres el seu trampolí musical al món. Recentment, Anastascia ha anunciat que prendrà camins més divulgatius en el món de la música, així que recaurà sobre Vivie-Ann la tasca que FORT Festival pugui gaudir del seu so house còsmic.
De Örebro al món. La Fleur és establerta a Berlín, bressol de l'electrònica, encara que és la jove promesa més interessant de l'escena sueca. Ella ha demostrat que techno i house poden caminar de la mà. Els seus sets suposen classes magistrals d'equalització i neteja en les transicions. Amb ella, viatjarem a través de la seva formació musical i dels diferents gustos que l'han captivat al llarg de la seva trajectòria.

Finalment, el talent espanyol Henry Saiz suposa un altre clar exemple d'artista multidisciplinari. Ve de publicar un àlbum de música electro-pop carregada d'herències folklòriques en 2018, encara que el seu quan es puja a una cabina de DJ sempre ha estat el techno i el house melòdics. La compenetració dels seus sons sempre està cuidada al màxim. El seu set serà un dels grans imperdibles del festival.

FORT Festival aposta, des del seu naixement, per artistes locals del nord-est d'Espanya i el sud de França. Els esdeveniments de Great Works, com ara les festes Locked o Secret Garden o el festival andorrà Hibernation, han estat ja testimonis del talent que desprenen Juli, Ouno, REIM, Hayden F, Gerard Bauza, Pulp, Khat i Hallsax. A ells, s'uneixen ara cinc noms més: Hitch (resident d'INPUT High Fidelity Dance Club, club referent de Barcelona), Squire (àlies de l'expilot de F1 Jaume Alguersuari amb el que ha explotat la seva faceta house com a DJ i productor), Nico Rodes (un altre jove talent franc


No hay comentarios:

Publicar un comentario