lunes, 11 de noviembre de 2019

VictorMame ens presenta ´Night Melodies with Oneself´


Víctor Martínez “Victormame” (Granollers, 1988), pianista professional i membre del grup Doctor Prats presenta el seu primer disc instrumental a piano  “Night Melodies with Oneself”, format per 9 composicions originals creades i interpretades per a aconseguir remoure l’interior de l’oient que va ser editat el passat 14 d´Octubre.
En la línia més sensible i artística, últimament invertia molt de temps a fer sessions d'improvisació. S'asseia al seu piano, es gravava i deixava fluir la música pels seus dits durant minuts fins i tot hores. Algunes vegades pensant en temes que l’inspiressin i d´altres deixant la ment en blanc.
Així neix aquest disc. De la idea de transformar en cançons aquestes petites melodies que es generaven en les sessions d'improvisació i recopilar-les perquè fossin escoltades per tot el món.
Partint de la idea que la música instrumental (sense veu) no té una lletra que serveixi de guia a l'hora de fer florir sentiments en l'oient, Victor va estar tractant de trobar títols per als temes que servissin de presentació a l'hora d'escoltar-los. Com ell mateix explica: "Abans d'escoltar les cançons has de posar-te en situació, deixar que el títol et suggereixi idees o experiències i un cop tinguis la teva ment plena estaràs a punt perquè les cançons t’emocionin".
Una dada curiosa és que part d'aquests títols es van decidir en les retransmissions de Twitch, on en Víctor tocava les cançons i els oients suggerien sentiments, emocions o sensacions d'acord amb el que escoltaven.
La música d´en Víctor està inspirada per diverses fonts. Per una banda en pianistes com Ludovico Einaudi, Yann Tiersen, per altra banda en compositors de BSO de videojocs com Nobuo Uematsu (Final Fantasy), Koji Kondo (The Legend of Zelda) o Gareth Coker (Ori and the Blind Forest, Minecraft) o inclús compositors de BSO de pel·lícules com Hans Zimmer o Danny Elfman.

Victormame va començar a tocar el piano amb 8 anys i des d’aleshores no ha parat. Després de cursar el grau mitjà de piano clàssic al conservatori de Granollers, va estudiar el grau superior especialitat en interpretació de piano jazz i música moderna a ESEMTaller de Músics a Barcelona. Víctor sempre ha estat un músic molt polifacètic i això l'ha portat a explotar dos perfils molt marcats: el primer més sensible, artístic i espiritual i el segon més festiu, informal i amb la finalitat d'entretenir. En aquesta línia, fa més d'un any va començar a generar contingut online per Twitch (retransmissions en directe), en un canal anomenat "victormame" o “Tu Pianista de Confianza" en què toca cançons a la carta per a la gent que el veu (de sèries, pel·lícules, videojocs, Disney, Studio Ghibli, Anime ... entre altres estils).

El teaser i avançaments del disc ja han rebut molt bones crítiques per part d’alguns artistes, docents i treballadors dels sectors del cine i videojocs.
En el disc trobareu 9 peces cadascuna amb el seu propi caràcter però totes amb un mateix fil conductor: música a piano per reflexionar, recordar i emocionar-se.


1 comentario: