miércoles, 18 de noviembre de 2020

Ximena Sariñana i Zoé reversionen "10 AM"

'Reversiones', disc tribut a la banda mexicana Zoé, s'ha convertit en un èxit rotund, no només per acumular centenars de milers de plays en cada nou single, sinó pel gresol de veus que han donat nova vida als temes més emblemàtics de el llegendari grup mexicà. De l'orquestració al pop, sense oblidar el rock, la psicodèlia i els arranjaments acústics, cada nova "reversió" sorprèn per la seva inventiva i qualitat.

En aquest tenor es presenta "10 AM", una de les composicions més celebrades a la cursa de Zoé, però que en aquesta ocasió és re-imaginat per Ximena Sariñana, qui, amb el seu inconfusible estil i sensibilitat, aconsegueix transformar el vertigen de la versió original en un vaivé rítmic tret directe de el soul i el funk dels anys 70, que, acompanyat per la seva increïble capacitat interpretativa, ens regala una de les joies màximes de "Reversiones". La cançó va ser produïda per Ximena i el duo Mylko (Jopa Ibarra i Patricio Dávila).

Des de la seva brillant arrencada (quatre notes de bateria, teclat i baix que simulen el recompte de el compàs), la intenció de Ximena és clara: tenir la lletra de León Larregui amb una cadència hipnòtica per aconseguir un major efecte en cada entonació dels versos. A el mateix temps, els arranjaments de guitarra, piano i sintetitzador, emboliquen tot en una atmosfera que fàcilment transporta a l'escolta a una zona on s'amalgamen la fel de cada paraula amb la mel del ritme soul: una combinació meravellosa que sedueix l'oïda.

L'experiència sensorial es completa amb el lyric video que acompanya la cançó, on barres de diferents colors es barregen amb elements com ulls, rellotges i flors, amb la finalitat de crear una atmosfera surrealista carregada de simbolisme oníric.

Donades totes aquestes qualitats, la reversió de "10 A.M." amb Ximena Sariñana no només ens permet contemplar en tota la seva esplendor la inventiva de l'artista mexicana, sinó veure amb uns altres ulls l'univers sonor de Zoé: un infinit musical on la imaginació desbordada és el comú denominador. I aquest, és un llegat que romandrà per sempre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario