miércoles, 13 de enero de 2021

Paxòfon ens presenta "Nudisme sonor"

 


Paxòfon és l'àlies del músic Ernest Parro (1978, Girona). Eclèctic i inclassificable, el músic gironí s'ha mogut per diferents ambients i d'aquesta inquietud va néixer el sobrenom Paxòfon i el concepte “nudisme sonor”, un calaix de sastre de composicions que desemboquen en aquest àlbum gravat amb banda.

“M'agrada aquesta varietat en un grup. Que sigui identificable, però que et pugui sorprendre”. Ernest Parro presenta 11 temes que  passen pel rock, folk i pop d’autor amb unes composicions eclèctiques escrites en català, castellà i anglès.

Components:

- Ernest Parro a la veu, harmònica i guitarra i autor de lletra i música. Actualment també és guitarrista de La Família Guirigall, realitzant espectacles d’animació infantil i un habitual de les jam sessions que es fan a Girona. 

- Xicu Rovira a la guitarra, contrabaix i arranjaments. Cal destacar l’etapa amb Les Anxovetes com a guitarrista cofundador. Durant molts anys ha estat músic resident de diferents jams session, com la Jam Xefla o la Vermutejam. 

- Rubén Berengena a la bateria i arranjaments. Ha estat el bateria d’artistes com Santiago Auserón, Cris Juanico, Carmen Conesa Big Band, etc. i de musicals Raphael, Jesucristo Superstar, Spamalot, Grease, etc.

- Cesar Gonzales al baix elèctric. Amb més de vint anys d’experiència com a baixista, ha estat en bandes com Jere, Achtung Band (U2 tribut), George Mileson (Bruce Springsteen tribut), etc. actuant en festivals com el Viñarock o les Falles de València.

NUDISME SONOR, cançó a cançó

1. Gas, pur rock and roll en català amb aromes de benzina que parla d'un dels incompresos plaers de vida.

2. Let's make it, mescla de folk-pop amb swing en anglès. Parla sobre la timidesa, la dificultat d'expressar l'amor i els rols que se suposa que hem d'assumir.

3. SOS, és un tema de rock a mig temps en castellà. Un crit de desesperació que parla sobre les dinàmiques on et poden portar el desamor i la nit.

4. Teologia del Big Bang, cançó d'autor en català amb arranjament orquestrals, que ironitza imaginativament sobre les religions.

5. Nana, és suau i delicada. Una nana eròtica en català.

6. L'hort, un tema d'arrels afroamericanes en català que afronta les desgràcies amb humor.

7. Alba, cançó d'amor en català de sonoritats folk-pop.

8. Victoria Road, rock rebel en angles sobre els anhels de llibertat en la joventut estudiantil.

9. Desglaç, cançó folk en català sobre les dinàmiques vitals i la superació.

10. Vaig boig, rock and roll en català que parla amb humor dels impulsos humans més bàsics.

11. Way to you love, mescla soul i rock en anglès per parlar de l'amor a distància.

Un disc enèrgic, potent, amb lletres contundents i on destaquem la fusió de la banda i la cohesió al hora de tocar. Un disc imprescindible del rock català del final del 2020.

No hay comentarios:

Publicar un comentario