jueves, 25 de febrero de 2021

Aiala ens presenta "2021: an Earth oddity"

El passat 12 de febrer, és una d'aquelles rares dates capicua, 12022021 i la data escollida per Aiala per publicar el seu segon disc, "2021: an Earth oddity" un sentit cant a la creativitat el títol del qual ret homenatge a dos grans artistes: Stanley Kubrick i David Bowie.

Si en el seu primer treball, la jove cantant, ja va sorprendre per la seva diversitat estilística encara que alhora presentava un projecte homogeni que girava al voltant de la música negra, en aquest nou disc la seva personalitat està molt més present i s'ha atrevit a afegir un component pop a tot el que ja ens va oferir fa un parell d'anys, resultant d'això un disc tan complet com personal que ens apropa encara més al seu univers.

Segueix present el seu món planetari, amb la presència d'aquestes fases de la lluna (en la gran portada que homenatja la de "Space oddity") que sempre tornen al punt de partida, tal com succeeix amb el propi disc, que s'inicia igual que acaba o que quan s'acaba, torna a començar.

Un cercle on la mateixa artista és el ying i el yang i al llarg del qual ens ofereix des de precioses obres pop com "Blind world" o "By my side (Baby)" fins energètics ritmes jungle o dures rimes que ens transporten al rap dels noranta com "Give me" o "Gotta be strong". Passant per un espectacular blues sense estructura de blues, com és "Always want more" amb la omnipresent col·laboració de Stéphane Laidet (Farmo), un dels harmòniques més imponents de país.

Però és que hi ha molt més, doncs amb aquest disc Aiala demostra que es manté al marge de la llei de la gravetat i segueix passejant entre els planetes del sistema solar, potser perduda qual Major Tom.

No hay comentarios:

Publicar un comentario