viernes, 26 de febrero de 2021

El Pony Pisador "Jaja Salud2"

Que les cançons marineres de fa dos-cents anys, els anomenats Sea Shanties, es farien virals al Tik Tok era una cosa que pocs podien imaginar, però que una de les promeses del gènere sigui una banda de Barcelona és encara més insòlit. Ells són El Pony Pisador, un grup de folk que barreja estils de música tradicional d’arreu del món, fent especial èmfasi a la música marinera. Els Sea Shanties són cançons de treball marineres de l’època de les grans rutes comercials, que servien per acompanyar les tasques d’a bord.

Aquest gènere musical quedava relegat a melòmens d’aquesta escena tant concreta, però aquest gener va fer un gir de 180º. A finals del 2020, el Tiktoker Nathan Evans va penjar un vídeo cantant “Wellerman”, un sea shanty d’origen neo-zelandès del segle XIX. En pocs moments la cançó es va fer viral, fins al punt que la versió més famosa de la cançó del grup The Longest Johns, va arribar al número 1 a les llistes de hits virals de tot el món.

El Pony Pisador ja fa temps que porten els sea shanties a Catalunya, traduïnt-los i adaptant-los al català, amb temes com Tot és part de ser un pirata o Garotes a Premià de Mar, que apareixerà al seu nou treball JAJA Salu2. També ho han combinat amb les havaneres a Desembarca, Jordi, on col·laboren amb el grup Port Bo. Tant amb el seu canal de Youtube, on fan vídeos divulgatius sobre diferents estils de música tradicional del món, com amb la creació del Cor Mariner El Pony Pisador, un cor popular de sea shanties.

El 2019, El Pony Pisador va publicar el seu segon treball "Matricular Una Galera". El grup va ser nominat a millor cançó de folk als Premis Enderrock 2019 pel senzill del disc La Confraria del Menhir. El passat 12 de febrer publiquen "JAJA Salu2", el seu nou treball, íntegrament en català. Ha estat creat conjuntament amb els seus seguidors, que han participat en la creació d’algunes de les cançons, el nom del disc i la portada.

Darrerament el grup ha anunciat que ja ha acabat d’enregistrar un treball íntegrament dedicat als sea shanties, que ha de sortir en els propers mesos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario