lunes, 1 de marzo de 2021

La música d’arrel del País Valencià al Tradicionàrius amb Urbàlia Rurana i Pep Gimeno “Botifarra"

Urbàlia Rurana celebra 30 anys de trajectòria musical amb la convicció que encara els queda molt camí per recórrer

Pep Gimeno “Botifarra” estrena el seu últim treball, Arrels, un disc íntim i proper amb sold out a la primera sessió i a punt pel de la segona

La música d’arrel del País Valencià té un espai al Festival Tradicionàrius cada any. Enguany, hem volgut celebrar els 30 anys d’un dels grups més importants de la història de la música folk, Urbàlia Rurana; així com també, convidar a una de les veus més reconegudes de l’escena valenciana, Pep Gimeno “Botifarra” i l'estrena absoluta del seu últim disc "Arrels".

URBÀLIA RURANA I  

30 anys de camí

19.02.21 I 20.00 h I 12/10 € I CAT 

«Aquesta travessia va començar l'any 1990, quan Urbàlia Rurana ens vam convéncer que la música popular valenciana havia de navegar cap a altres terres...». Així s’expressa el grup en un dels seus últims treballs, ara, després d'aquests 30 anys de concerts i conreu de la música popular valenciana i mediterrània, volen presentar el seu balanç i prospectiva.

L'aparició d'Urbàlia Rurana va suposar un revulsiu per a la música folk valenciana, ja que en aquell moment el món folk valencià havia tocat fons, i el grup, a banda d'apostar per la música tradicional sense complexos, proposava reactivar els festivals amb una nova visió i establir contacte amb experiències musicals de l'exterior. Al concert del Tradicionàrius ens presentaran noves aproximacions al seu repertori de tots els temps, però també ens avançaran altres idees i propostes que parlen dels seus nous projectes. Perquè aquesta banda té la convicció que encara hi ha molt a fer, molt a rescatar, molt a cantar i celebrar, i que moltes coses encara han de passar.


PEP GIMENO "BOTIFARRA" I  

ESTRENA ABSOLUTA del disc Arrels

21.03.21 I 17.30 h i 20.00 h I 15/12 € 

Amb la primer sessió amb entrades exhaurides i a punt de fer sold out a la segona, Pep Gimeno “Botifarra” ens presenta el seu últim disc, Arrels, en un format íntim i proper, acompanyat del guitarrista Miquel Pérez.

Una tornada a les arrels d’un dels referents de la música popular valenciana, que des dels tretze anys va començar a recórrer poble per poble, acompanyat per un altre músic, per enregistrar i preservar les cançons de la nostra tradició. Pep Gimeno “Botifarra” interpretarà el seu repertori habitual amb peces inèdites intercalant explicacions, anècdotes i dites populars que només ell coneix tan bé. Un concert amb sorpreses en què traurà aquella caixa de “cintes de cassette”, per recuperar en primícia alguna d’aquelles tonades amb tots nosaltres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario