viernes, 2 de abril de 2021

Corcs - Drum&Organ ens presenta "Una altra excepció"

En el subconscient col·lectiu hi ha una estètica molt concreta associada als discos d'orgue i bateria: un so determinat, uns ritmes específics ... Aquest disc, ple de llicències i excepcions, pretén allunyar-se d'aquests estereotips i planteja un recull de cançons variades tant per gènere com per sonoritat. El seu nexe són les dues eines utilitzades: òrgan i bateria, ambdues fabricades a Barcelona fa uns 40 o 50 anys, amb els problemes i limitacions que això implica. El repte ha estat fer un disc d'orgue i bateria, obrint les possibilitats d'aquests instruments, allunyant-los de les inèrcies i els vicis que durant anys han acumulat, per aconseguir unes cançons fresques i actuals. Tot això, amb les excepcions que calguin.

Compromesos amb l'aprofitament dels recursos que hem saquejat el planeta, i incòmodes amb els constants i innecessaris espolis que se segueixen produint per sostenir un ritme de vida absurd, CORCS Drum & Organ s'arrisca a recuperar una tecnologia obsoleta i menyspreada per demostrar que l'envelliment de les coses és subjectiu. tot es pot reparar. El problema és si el preu de la reparació supera el de la mà d'obra de les persones semiesclavizadas fabricant-ne un de nou a l'altra punta de món.

Si hi ha una habilitat reservada a pocs privilegiats és la capacitat de fer créixer les cançons cop a cop i compàs a compàs. seguidor de grans bateristes com Nate Smith, Ringo Starr, John Bonham i BrianBlade; Oriol Cases aplica els seus coneixements de productor de techno, als seus més de 20 anys tocant la bateria amb músics de renom, per connectar les emocions de el públic amb les emocions dels músics que toquen amb ell. A part de rebutjar la tecnologia digital, Joan Sobrevals és un organista que beu de el so dels discos i la música de Booker T, Barbara Dennerlein, Jimmy Smith, Jackie Mittoo ... Dels seus peus, surten uns baixos funk i sense pretensions virtuosístiques, de les seves mans, una col·lecció de ritmes i melodies que no saps molt bé si et sonen o no.

Sembla mentida que 2 nois, amb les mans i els peus, siguin capaços, amb dos instruments fabricats aquí als '70, de fer una música i uns concerts tan potents i ballables, com interessants de veure i sentir per aquells que es resisteixen a aixecar-se de la cadira. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario