miércoles, 31 de marzo de 2021

HEROÍNAS, 10 cançons en clau de música urbana de Marinah

Pot ser que la H del seu nom sigui muda, però Marinah mai ho ha estat. De cançons empoderades i empoderadoras ella és una absoluta alquimista, i després de més d’una dècada capitanejant Ojos de Brujo, un dels projectes fonamentals per entendre la mescla de races sonores i la idiosincràsia de la Barcelona postolímpica, i gairebé una dècada volant en solitari, amb tres àlbums que han eixamplat encara més el seu registre sonor; Marinah presenta ara “Heroinas”, un àlbum que veu la llum a través de el prestigiós segell nord-americà Nacional Records i que és, alhora, un manifest de sororitat polifònica, i d’heroïcitat domèstica.

Les “Heroïnes” que habiten en el nou àlbum de Marinah no necessiten de l’espectacularitat ni l’èpica de les pel·lícules de Marvel. Aquestes “Heroïnes” viuen a la Terra, a peu de carrer, sense necessitat d’escalar gratacels amb cap capa: les que continuen lluitant per la igualtat en un món desigual i les que, com en aquest repertori, sumen narratives necessàries a el so i al missatge de la cada vegada més homogènia música contemporània.

“Heroinas” continua passejant aquest registre líquid i babèlic que sempre ha caracteritzat a Marinah: a palpentes entre la rumba catalana, el reggae, l’ska, la cultura rock o les programacions electròniques; també s’obre a ritmes com la cúmbia, la música urbana, ritmes africans i orientals o una mena de folktrònica mestissa, impossible d’aparcar en un compartiment estanc.

HEROÍNAS, 10 cançons en clau de música urbana. Amb col·laboracions molt especials, 9 dones poderoses, Heroïnes del segle XXI. Supervivents, lluitadores, valentes i independents.

LA DAME BLANCHE . NIÑA DIOZ · ROCÍO MÁRQUEZ · FLÁVIA COELHO

TRIBADE · SOMBRA ALOR · BRISA FENOY · NAKANY KANTÉ

No hay comentarios:

Publicar un comentario