sábado, 8 de mayo de 2021

Ramon Cugat ens presenta el disc "L'esquerda"

Ramon Cugat, també component de Balancí, ens presenta el seu primer EP en solitari: 'L'Esquerda' (Autoeditarte). I el títol fa referència a la sensació que tothom hem experimentat alguna vegada quan s'ha esquerdat alguna cosa... un fet que et fa mirar enrere, re flexionar sobre les coses del nostre entorn, l'existència de l'ésser humà i la seva relació amb el món que l'envolta.

Però 'L'Esquerda' també pot ser un lloc on hi pot passar la llum i ajudar-te a veure les coses des d'un altre cantó. Una oportunitat per canviar aquelles coses que no agraden d'un mateix i les que l'envolten. Una explosió de pensaments.

I aquí les cançons, sis preciosos temes que parlen de sensacions quotidianes nostàlgiques, dolces, però també de l'amor, la mort, la curiositat...

'El desconsol': Un moment de baixada que es pot convertir en una estona dolça pel sol fet de quedar-se meravellat mirant el teu entorn, assumint que no som res, només una petitíssima part del tot. I de cop un nou dia neix i tot canvia de color.

'El so de les flors': Parar, contemplar, escoltar al teu voltant i adonar-se de la fragilitat de l'ésser humà. No som res davant la resta de coses que ens envolten, creient-nos més forts ens ho estem carregant tot. I ara és el moment en què aquestes coses ens passen factura i ens reclamen la reflexió i l'ajuda.

'Que torni a casa': Un crit esperançador, enyorança, nostàlgia d'un temps que ha passat i no saps si tornarà. A la tornada entra la veu de l'Elna Cugat donant-li preciosisme a les coses petites amb la seva veu dolça.de

'No aguanto més': La cançó parla per si sola, no aguantar més aquesta situació.

'Una llum': Amor, mort i vida. Hi ha una llum amagada dins teu que de tant en tant s'il·lumina per recordar-te imatges i vivències del passat.

'Hi ha un home': Aquella persona que sempre et creues pel carrer i no saps res d'ella, però tot i això et crea admiració i curiositat pel seu tarannà (qui és?, que fa?, que pensa?) i un bon dia desapareix.

El disc ha estat gravat durant els mesos de juny i juliol de 2020 als estudis Sintatico de Molins de Rei amb Xavier Zapater "QK" al control. Les mescles també s'han fet a Sintatico durant el setembre i octubre. La masterització l'ha fet en Víctor Garcia a Ultramarinos Mastering. En Carlos Rivero ha gravat els baixos, en Raül Cabedo les bateries i Ramon Cugat les guitarres alguns teclats i la veu. Elna Cugat, la seva filla, ha col·laborat posant veus a "Que torni a casa".La producció ha anat a càrrec de Ramon Cugat i Xavier Zapater "QK".

'L'Esquerda' és un disc proper, sincer, sense floritures on l'important és la cançó per si sola. I és que la idea de la gravació era mantenir el màxim possible l'essència de com es van fer les cançons.

Sense comptar gairebé amb efectes ni capes d'instruments, ja que Ramon i els seus músics buscàven aquest so orgànic.

Una joia de disc que ens descobreix tot el talent del músic en la seva primera aventura en solitari.

No hay comentarios:

Publicar un comentario