sábado, 8 de mayo de 2021

Gregori Hollis ens presenta el segon disc "Landing"

"Landing" és el segon treball discogràfic de Gregori Hollis com a líder (precedit per Kontimba). Un àlbum on les melodies i els ritmes llatins prenen forma mitjançant l’àmplia paleta sonora del jazz. A través d’un repertori que només incorpora composicions originals, la sonoritat del grup sorprèn per la seva frescor, autenticitat i mal·leabilitat, de tal manera que en ocasions vira cap a un llenguatge més modern o fins i tot exhibeix aires reminiscents del flamenc mediterrani.

La música de Landing s’ha enregistrat en forma de septet, donant una especial importància als instruments de percussió com les congues, les maraques o el güiro. Aquests aporten la sonoritat i la rítmica de la música llatina i despunten per sobre d’altres instrumentacions més típiques dins el món del jazz. De totes maneres, el projecte s’ofereix de manera versàtil, amb la possibilitat de formats reduïts com el sextet o el quintet, tot mantenint l’essència llatina que el caracteritza.

Nascut a Barcelona el 1994, el jove trompetista català Gregori Hollis destaca per la seva versatilitat no només com a intèrpret i solista, sinó també com a compositor i arranjador. S’ha format amb les millors professores del món tals com la solista internacional Mireia Farrés, el novaiorquès Greg Gisbert, o el reconegut saxofonista català Llibert Fortuny, entre molts d’altres. A més, va finalitzar els seus estudis acadèmics a l’ESMUC - trompeta jazz - amb Matthew Simon com a professor, graduant-se amb matrícula d’honor l’any 2018.

Els darrers anys de la seva trajectòria, Hollis els ha dedicat a profunditzar en el gènere  AFRO-CUBÀ: des de classes de composició latin-jazz impartides per Gonzalo Grau i Michael Rodriguez a Nova York, fins a l’estudi d’instruments de percussió llatina, especialitzant-se en les congues amb Dani Forcada i Ori Martínez. Així doncs, tota aquesta recerca culmina i es materialitza en el seu nou àlbum “LANDING”, el qual dóna veu a les seves idees originals.

No hay comentarios:

Publicar un comentario