miércoles, 23 de junio de 2021

Chucho Díaz ens presenta nou disc # Los0milkm

On es troben Europa i Llatinoamèrica. Barcelonès d'arrels colombianes, Chucho Díaz pasta un repertori basat en la "nova trova "i els aires cubans, el feeling brasiler, el pop, el funk, amb lletres directes, rebels,quotidianes i alhora amb pinzellades poètiques de realisme màgic i artivisme social. De Pedro Guerra i Silvio a The Beatles, Los Planetas, Richard Bona o Havana Oberta.

Una proposta eclèctica a mig camí entre la world music, el pop i els ritmes afro, on poden conviure una zamba d'arrel, amb una timba o reaggae i funk elèctrics i on la seva potent banda té carta blanca per a la improvisació i l'experimentació en viu. Un poeta que balla, un músic que escriu, un animal d'escenari.

La seva carrera artística arrenca a l'any 97, en una etapa postadolescent i amb una marcada influència de Silvio Rodríguez i Pedro Guerra. Inicia estudis de llenguatge, guitarra flamenca i harmonia a Liceu i Taller de Músics i escriu els primers temes que portarien a la gravació de dues maquetes: (Lautopiando 2002 i Jesús Díaz 2003)

A partir del 2004 Chucho se centra en la producció del seu primer àlbum: Vingui a nosaltres el vostre "Utopia "(autoeditat, 2005) de què es van editar i distribuir 1000 còpies. 

Arran de la presentació d'aquest treball a la sala Apolo de Barcelona el 2005 arrenca un període d'intensa activitat amb directes en sales catalanes (Sidecar, Casa Elizalde, Harlem Jazz Club, Salamandra Sala Zac-Club) i Madrid (Búho Real, Rincón del arte nuevo, Bandush 101..).

Les actuacions en una línia cada vegada més afro i latin es diversifiquen amb espectacles on combina poesia i l'ús de bases electròniques d'acord amb el seu fervent seguiment de la feina de Jorge Drexler.

El 2007 i 2008 s'inicia la producció de dos nous àlbums. Finalment fa marxa enrere i decideix esperar per tenir una proposta més sòlida i amb millors perspectives de comercialització.

Entre 2008 i 2012 es pren un temps de reflexió. La música cedeix espai a la poesia i als projectes audiovisuals a partir de la incursió de Chucho en el camp de la docència.

En 2013 torna als escenaris i desenvolupa un xou més madur amb l'enregistrament en viu de loops, interpretant els seus temes i també com a vocalista / guitarra a diversos projectes de rumba-fusió com Sant Pau Rhum Band (Enric Neddermann), No Estamos Locos, Tyto Alba, Noël Meya, tributo a Gato Pérez), salsa (Los Guasabros, La Gozadera orquesta) y latin-jazz como batería (2 Gardenios).

Durant 2020 en col·laboració amb Iván Santaeulària s'ha produït un nou disc gravat i mesclat en Aclam Records i masteritzat per Ferran Conangla. LP que publicarà al juny de 2021 amb Rocketmusic i en on aglutina tot el bagatge i experiència adquirits al llarg de la seva trajectòria com o artista. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario