martes, 3 de agosto de 2021

Edu Quindós ens presenta "Shine"

El músic barceloní Edu Quindós torna amb un LP de rock en el sentit més ampli, en el qual hi caben l'energia i la subtilesa, "i moltes, moltes guitarres"

Edu Quindós estrena "Shine", nou disc, amb dotze noves cançons, però sota el mateix codi a què sempre ha estat fidel: el rock. En aquest LP caben, diu el músic, "l'energia i la subtilesa, la veu potent i la càlida, però sempre amb una base rítmica que fa caminar als temes amb pas ferm. I guitarres, moltes guitarres, i molts cors". A la fi i al el cap, ser fan de Queen durant tota la seva vida l'ha portat, assegura, que "veu i guitarra, principalment, tinguin un pes important en el meu so".

Però aquesta vegada ha decidit també explorar la prosa pura i dura regalant amb el disc en format físic 12 breus relats escrits de la seva pròpia mà: els que van inspirar cadascuna de les cançons, "o potser va anar a l'inrevés?", Es pregunta . Entre totes les idees que ara materialitza en aquest nou treball, diu Quindós, "pot haver melodies que em porten a moments d'alegria, de tristesa, malenconia, passió, records d'adolescència ... i amb el que em transmeten m'invento una història de personatges ficticis que encaixen com a protagonistes de la mateixa. Poques vegades parlo de mi, encara que en aquest disc succeeix en un parell de cançons ".

 El llançament del sisè disc d'Edu Quindós arriba sota el segell Temps Record per a l'edició física i La Cúpula Music per la digital. Un LP gestat en plena pandèmia en què, per primera vegada en la seva discografia, hi ha hagut un procés de pre-producció amb Luis Robisco, aplanant el camí a la gravació definitiva en Bucbonera Studios (Caldes de Montbui) entre novembre de 2020 i gener de 2021. Ha tornat a comptar amb els seus músics habituals: Luis Robisco (guitarres), José Robisco (baix), Jordi Riera (bateria) i la col·laboració de Raul Juan (hammond). Als comandaments de la taula Neve en l'estudi, com sempre: Tomàs Robisco. A més, la compositora Adeline Dessinet ha col·laborat en algunes lletres.

"Shine" és, com els anteriors treballs d'Edu Quindós, un disc molt eclèctic, encara que torna a unes arrels més guitarreres, més de rock clàssic, amb una mica de hard rock però també slow rock amb tints de pop. Avança el músic que "hi ha molta producció malgrat ser una banda clàssica de veu, guitarres, baix i bateria (i un Hammond en un dels temes). La idea és que cada cançó tingui la seva personalitat ". Les seves influències segueixen sent les mateixes que quan va començar a compondre: música principalment dels 70 i els 80 sempre de parla anglesa i d'estils molt diversos (Queen, Roger Taylor, The Cross, AC / DC, Dire Straits, Bowie, Pink Floyd, Neil Diamond George Michael, Spandau Ballet, o Glen Hansard -en els 2000-).

Edu Quindós ha format part de bandes com freeriders o Plebeya. En el seu camí en solitari ha publicat cinc discos: The Way You Do It (2019), Even (2017), Still Believe (2016), Hello (2013) i Stay With Me (2011). Els temes Run Wild i Green Box es van convertir en bandes sonores dels populars videojocs Push Cars i han aparegut en espots de televisió. El single Hello va ser banda sonora de la pel·lícula Nick, dirigida per José Pozo. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario