domingo, 19 de septiembre de 2021

Oihan ens presenta el disc "Un paseo por el bosque"

Oihan és el projecte personal de Guillermo Aragón, bateria a Arizona Baby o Cosmic Birds, i cantant i compositor a Tuxedo. Després d'un primer EP 'Cançons per a Imanol' que es llançava al començament de 2020, prepara ja el seu debut en llarg amb 'Canciones para Imanol', una col·lecció de cançons íntimes amb un esperit folk minimalista, que no renuncia a el so contemporani, i que es publica de la mà del segell Calaverita Records (Travis Birds, Capità Covard, Adrià Salas, TéCanela, Coneixent Rússia, la Ganga Calé, Balkan Paradise Orchestra ...)

Durant els últims mesos hem anat descobrint els singles "Por la Utopía", "Ciudad Azúl" i "Un Paso Adelante" com a aperitiu a aquest àlbum.

A 'Un Paseo Por el Bosque'  Oihan ha buscat un fil estilístic sòlid, "De José González a Damien Jurado, de Faye Webster a Whitney, la quantitat de trobadors amb un peu al segle XXI és ingent. Aquest homenatge als clàssics, amb una llibertat ornamental que no atén als preceptes d'unes dècades concretes, és el que he buscat. La pressió mental de complir amb el Mur de So disminueix, val tan sols amb una guitarra espanyola, però també una caixa de ritmes i un sinte si són necessaris. i del cap als dits, i dels dits a l'arxiu sonor, Àngel Román ha fet la resta. Ell m'ha traduït i m'ha interpretat, m'ha parat els peus quan calia, i m'ha donat ales quan valia la pena. I la millor sensació és creure que sí, que l'ha merescut. "

"Esa era la parte fácil. La difícil era quitar el plástico protector de la pantalla, de la que uno lleva dentro. Desmadejar los textos de tus propias canciones (porque la cabra siempre tira al monte) no es tarea sencilla. Conlleva compromiso y una cierta responsabilidad contigo, y con los que finalmente recibirán una parte de lo que ronda por tu masa gris. Y al menos, me queda la sensación de que lo he intentado. ¿Quién puede marcar el nivel de honestidad si no es uno mismo? Del simpático urbanita que descubre que el campo también es para vivirlo, al optimista satisfecho con su dosis diaria de melancolía, pasando por un irritante y picaruelo columnista sardónico, son terceras personas que en mi caso, también son primera."

El seu nou disc 'Un Paseo Por el Bosque' es va publicar en una edició especial en vinil disponibles des del passat dia 9 de juliol.

PrisaMata Studio, s'ha encarregat de les arts de l'àlbum. Dissenyador establert a Madrid que gràcies al seu peculiar estil ha desenvolupat treballs per a companyies com Warner Music, Atlantic Records, EA Games, I & R. Actualment està representat per l'agència internacional Dutch Uncle. Les seves obres també han il·lustrat la música de grups com Weezer, Antemasque (The Mars Volta), Big Wild, Gary Clark Jr., Resident, La Pegatina, Arc o Caravan Palace i el passat any ha il·lustrat la primera novel·la de Pete Townshend de The Who.

No hay comentarios:

Publicar un comentario