viernes, 8 de octubre de 2021

Astrogirl publica "Ángeles durmientes"

La cantautora corunyesa Astrogirl, publica nou senzill en plataformes digitals acompanyat de videoclip, ja disponible al seu canal oficial de YouTube.

La cançó, titulada "Ángeles durmientes", és el segon avanç del seu nou LP "Portals" que sortirà a la venda el divendres 24 de setembre. "Portales" és un disc conceptual plantejat com un viatge xamànic en el qual cadascuna de les deu cançons que el conformen representa una parada en aquest viatge, amb la seva pròpia idiosincràsia.

"Ángeles durmientes" és el cinquè tall del disc i potser el tema amb una tendència cap al "indie" més marcada en tota la seva discografia. Un single impressionant, molt ballable i alhora elegant, conduït magistralment per una línia de baix preponderant i una bateria estil Kraut que desemboca a una tornada obert i exuberant de lluminositat i espai.

La seva temàtica gira entorn de la vanitat, assenyala amb el dit i parla directament a l'oient fent-li qüestionar quanta veritat hi ha darrere de la careta i la disfressa que es posa cada dia per sortir al carrer.

Encara que musicalment la cançó sembli més lleugera i propera al comercial que el que Astrogirl acostuma a fer, la lletra és fosca i compromesa, com ja és habitual en ella.

El videoclip, ideat per ella mateixa, està realitzat en clau de paròdia al voltant de el culte a la imatge i a l'obsessió per l'aparença que caracteritza la societat consumista i autocomplaent en què vivim.

Astrogirl té tres treballs autoeditats fins a la data: "Cosmos inside" (EP, 2018), "TORO" (LP, 2019) i "Salve Serpiente" (single, 2020). "Portales" serà el quart. D'aquest últim ja està publicat el primer senzill “Criaturas del desierto” en totes les plataformes digitals, amb el seu corresponent videoclip a YouTube.

"Toro", a l'igual que "Portales", ha estat produït per Guille Mostaza (productor de Los Planetas, Nacho Vegas, La bien querida, Fangoria, Ellos...

"Salve Serpiente" és una col·laboració amb el cantautor asturià Nacho Vegas i el seu llançament va suposar per Astrogirl a una obertura important a el mercat nacional i llatinoamericà.

No hay comentarios:

Publicar un comentario