domingo, 17 de octubre de 2021

Boni ens presenta 'Peligroso Animal de Compañía'

 


'Peligroso Animal de Compañía' és el primer disc en solitari del mític músic navarrès Boni, que va ser l'únic membre de Barricada que va estar en la formació des del primer fins a l'últim concert. Després de la dissolució de Barricada en 2013, Boni va publicar dos àlbums: 'Incandescente' (2015) y 'Réquiem por el mundo' (2018), però no cal oblidar el seu debut en solitari l'any 1992 amb 'Peligroso Animal de Compañía' 

Un disc de pur Rock que conté 11 cançons amb la marca inconfusible de Boni i que s'ha convertit en peça de col·lecció difícil d'aconseguir per als seguidors del músic. El disc, editat a 1.992, en el breu descans que es va prendre la formació navarresa i en el qual tant el Drogas com Alfredo també van publicar els seus debuts en solitari, sent sens dubte el de Boni el qual mantenia l'essència més Barricada. En aquest àlbum trobem a més de Boni a la veu i guitarra, a Àngel Arias com a baixista (Atlas, Baró Rojo, Niàgara, Goliath ..) i Luis Mari Hernández (germà de Boni) com baterista.

En tot just uns mesos aquest disc fa 30 anys des del seu llançament, i Beatclap, juntament amb la família del cantant, l'editarà a la fi en format digital amb un afectuós planning que servirà per retre homenatge a un dels músics més importants del Rock espanyol.

Boni va néixer a Pamplona el 1963. Tercer de cinc germans, la seva infància va transcórrer al barri de l'Eixample de la capital navarresa. Seria precisament en aquest barri on donaria el seu primer concert, amb una banda que havia format al costat de dos amics de la seva infància.

Després del seu pas per Némesis, el primer grup de què va formar part, el 1982, amb dinou anys, va fundar la banda de rock Barricada al costat d'Enrique Vila-real "El Drogas". Havia estat precisament un concert amb el seu antic grup el detonant per a la incorporació de Boni a el projecte musical que tenia en ment el Drogues, a el qual va cridar l'atenció el guitarrista d'aquella banda quan els va descobrir aquest mateix dia tocant al barri pamplonès de la Txantrea . Setmanes després, la sort de coincidir amb Boni en un viatge amb autobús li va servir al Drogas per convèncer-ho d'unir-se a la idea que planejava sobre Barricada.

Va donar el seu primer concert amb la banda el 18 d'abril de 1982 a la plaça de Txantrea de la seva ciutat natal i un any després va gravar el disc "Noche de rock & roll". Va continuar al capdavant de la banda compartint la veu amb El Drogas, i des de 2011 com a única veu fins a la dissolució de la banda en 2013, sent l'únic membre que va romandre en la banda des del primer fins a l'últim concert.

Dotat d'una veu esquinçada i inconfusible, també va publicar tres àlbums en qualitat de solista: Peligroso animal de compañía (1992), Incandescente (2015) y Réquiem por el mundo (2018).

No hay comentarios:

Publicar un comentario