lunes, 11 de octubre de 2021

"Lejanias del colombià Arboleda


“Lejanías” de Arboleda és un recorregut per la Colòmbia profunda i contingent. Es tracta d'un disc-llibre que narra un viatge per un territori esquerdat, paradoxal, miraculós i esperançador. Aquest camí musical i literari uneix el folk amb el jazz i el rock, a la crònica amb la poesia, al digital amb l'analògic ... Comença en l'alt paisatge andí, a so de bambucos i passadissos, i es desplaça pel país i els seus marges amb cúmbies i músiques urbanes.

El seu autor (format en música, filosofia, literatura) va començar el 2010 un treball investigador sobre transversalitat cultural i tecnològica a Llatinoamèrica, que es va decantar en aquest àlbum conceptual “Lejanías”. Aquesta transversalitat es reflecteix també en els seus col·laboradors: músics, artistes, dissenyadors i filòsofs de Argentina, Mèxic, Perú, Costa Rica i Colòmbia, Brasil, Espanya i Alemanya.

“Lejanías” és discurs de fronteres que busca transformar la disjunció (rural o ciutat, anàleg o digital, folklore o jazz o rock; aigua o oli ...), en històries les nostres, capaços de connectar-nos des de la deferència.

No hay comentarios:

Publicar un comentario