domingo, 21 de noviembre de 2021

Koko-Jean & The Tonics publiquen el seu àlbum de debut 'Shaken & Stirred'

La formació barcelonina de soul i rhythm and blues Koko-Jean & The Tonics publica el seu àlbum de debut "Shaken & Stirred". També anuncien una gira de presentació del l'àlbum en set dates per Espanya que tindrà lloc entre octubre i desembre.

La voracitat musical de Koko-Jean Davis, vocalista afro-català nascuda a Moçambic però resident a Barcelona, ​​es va posar a prova durant la pandèmia, però està sortint d'ella amb més fam i ritme que mai. En la seva nova aventura amb The Tonics, formació amb la qual ja havia posat de cap per avall l'escena soul i rhythm'n'blues barcelonina anys enrere, han canviat el seu hàbitat natural de l'directe (tot i haver actuat més de 25 vegades des que va acabar el confinament) potenciant el de l'estudi de gravació, gestant els seus dos primers EPs en 2020: Hairwhip (Do The Do) -publicat just abans de la pandèmia - i Please Mr. Milton, tots dos produïts per Dani Nel.lo. Ara presenten Shaken & Stirred, un flamant àlbum de debut amb grans dosis de soul, blues i rock'n'roll, tot embolicat en l'esperit musical de Nova Orleans. És a dir: Koko-Jean & The Tonics en estat pur.

Totes les tradicions musicals de les que beu la banda queden exposades a Shaken & Stirred. El seu primer avançament, 'Pattin' Juba ', és un revival d'un folklore afro-americà que comença funky groove i es va accelerant cap a un ritme alegre de gospel. Aquest tema ens revela les arrels de l'Swampy blues i de el claqué, recuperant la referència a una forma de dansa amb la qual purgaven seus mals els esclaus, i aprofundint de pas en el blues aricano. Per contra el segon, 'Never Said No', la seva cançó més "pop", abraça ritmes de rock'n'roll dels seixanta a l'estil yeyé, sense que això li resti gens de carisma i d'aquesta actitud soulera que ha fet cèlebre a Koko-Jean i la seva tropa. És fàcil imaginar que 'New Orleans' beu directament de l'inconfusible riff de guitarra al Bo 'Diddley. És un second line inspirat pel Mardi Gras de la gran ciutat de Louisiana. I temes com 'Hard To Say Goodbye', on Koko-Jean registra el seu primer duo amb la veu de Víctor Puertas en homenatge al bluesman barceloní recentment mort Amadeus Casas, i 'Leaving Trunk', versió de el mític tema del gran Taj Mahal, traspuen blues pels quatre costats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario