lunes, 22 de noviembre de 2021

Sharif ens presenta disc "De Inmensidades"

El saragossà Sharif és un dels rapers referents del Rap en castellà. Amb una llarga trajectòria de més de 15 anys, demostra amb cada llançament el seu domini de l’escriptura amb uns versos impecables. Sharif amb 5 discs ja publicats i amb milions de reproduccions a Spotify i Youtube és, sense cap dubte, un dels grans artistes de l’escena. És habitual que la seva música traspassi fronteres i creui fins a Llatinoamèrica, igual que les seves gires que han recorregut Mèxic, Colòmbia, Xile i el Perú entre altres països.

Ara el veterà poeta saragossà ens presenta el seu nou treball, “De Inmensidades” (Guspira Records 2021). Una fantàstica selecció de 15 cançons del Rap més autèntic, delicat i exquisit, en les que Sharif explora diferents sonoritats. En aquest nou treball discogràfic, Sharif ha trobat l’equilibri perfecte entre la part melòdica, amb produccions més treballades amb la incorporació de més instruments i la minuciosa cura de la seva lírica, consolidant així la firma marca de qualitat de Sharif.

Amb 8 exitosos avançaments ja publicats que ja sobrepassen els 8 milions de reproduccions a Spotify, “De Inmensidades” obre les portes al món de Sharif. Ens invita amb “Lluevo”, el seu primer avançament, a acompanyar-lo a un viatge cap a la part més amagada de la seva ànima. D'ànima humil, Sharif fa caure totes les seves parets en aquesta cançó i fa un salt al buit per aquells cors que, amb el seu, il·luminen l’abisme. Lluitant contra les seves pors, i amb un ritme més ràpid i impacient, Sharif llança versos com cops a “En Carne Viva”. Així arribem a la primera col·laboració d’aquesta col·lecció de preuats talls. “Sed de Fuego” és, amb la dolça veu de la cantant Karen Méndez, la visió de la més sincera confiança entre dues persones, lluitadores i somiadores, d’aquelles que ho apostarien tot a una sola carta.

En aquest disc, Sharif s’ha rodejat de molts músics i artistes dignes de mencionar. No podem oblidar la col·laboració amb Juanito Makandé i Nano a “Ni Amor, ni tabaco ni duele” on s’uneixen als versos de Sharif al matís flamenc d’aquests dos artistes. Una altra col·laboració, però de producció musical, és la de Acción Sánchez del grup de Hip-Hop SFDK. El Dj i productor musical posa el caràcter necessari a “Trozos de Mi” i “¿Quién va a salvarnos de nosotros?” perquè aquestes dues cançons s’omplin d’una atmosfera nostàlgica i melancolia.

El saragossà amplia fronteres en aquest nou treball. Per això, Sharif ha treballat a “De Inmensidades” amb dos grans exponents del Rap mexicà. Amb Neto Peña presenta “Tequila y Limón”, una perfecta combinació de l’autèntic Rap cru, que celebra els bons moments amb amics i festes en nits interminables. També trobem “Lumbre”, la col·laboració amb l’artista mexicà Charles Ans, un veritable poema que dóna voltes al fil de pensaments que neixen a la matinada. Deixant-se portar per l’influència llatina, trobem “Canto para mi pueblo”. Un tema que explora els ritmes llatins de la mà del grup barcelonès La Sra. Tomasa.

Sharif ha creat a “De Inmensidades” el camí directe a l’infinit univers que tenim dins. Un sender que ens porta per les parts més amagades de l’ànima, on guardem records, somnis i pors. És allà, en aquells racons del cor, on Sharif troba la inspiració d’aquest nou treball. Gordo del Funk, el seu productor habitual, ha sabut captar la màgia d’aquestes 15 cançons fetes poemes, tallades meticulosament durant mesos. Sharif i Gordo del Funk ens inviten a descobrir els trossos d’ànima que hi ha en cada cançó d’aquest disc.


No hay comentarios:

Publicar un comentario