domingo, 5 de diciembre de 2021

Damug presenta nou disc "Odo: Ofrenda del Origen"

Foto: Pol Fuentes

'ODO' (Ofrenda Del Origen) és el segon àlbum compost i produït pel pianista Montserratí David Muñoz Guillamon (DAMUG). Un treball que ens transporta a un paisatge sonor, emocional i sentimental; el Jazz paisatgista. Agraeix els sentits que ens proporcionen l'harmonia, la melodia i el ritme per connectar amb un dels orígens de la vida; el so, la música.

En un format instrumental de jazz trio; piano, contrabaix i bateria, ens acosta a reflexions profundes i espirituals com ara el sentit de la vida, que predomina a les nou cançons de l'àlbum. Amalgames, ritmes afro i llatinoamericans o sons mediterranis, tocant a melodies i harmonies líriques, contemporànies i de caràcter amable són alguns dels ingredients d’aquest disc. La improvisació també és un element bàsic en totes les cançons, donant un espai de llibertat  per aportar equilibri i comunicació amb l'essència de cadascú. Així com les melodies, els ritmes i harmonies són també compartides entre el trio en totes les cançons, buscant l'honestedat material i sentimental en les vivències de la vida quotidiana.


Algunes de les cançons...

"Siete Cuadros" reivindica l'art per sobre de tot perjudici. "Pasa el Tiempo" ens transporta a una fantasia, on la mort, esdevé una gran festa invisible als nostres ulls. "Anoiram" (premi al concurs internacional de composició Musicalia, de La Habana, Cuba, 2016), ens ofereix la visió a on als finals de les relacions, és a on surt el suc de l'amor sincer. "ODO" és la cançó que posa títol al disc i suggereix que la possibilitat de creure i crear en la música dependrà dels nostres sentits. "Nuevo Mundo" ens replanteja tot l'aprenentatge de l'espècie humana.

David Muñoz: Pianista, improvisador, compositor i musicoterapeuta . Autodidacte des de petit amb una connexió peculiar entre la natura i la música. S'ha format en diferents institucions i espais artístics, on ressalta el seu pas pel Taller de Músics o ISA (Instituto Superior de Arte de la Habana). Va estar més de dos anys a Cuba impregnant-se d'experiències i contactes a la Universitat de les Arts. D'aquí neix el seu interès, influencia i visió autoreciclada de les diferents expressions artístiques i musicals d'arreu del món. Ha participat com a músic en festivals de dansa contemporània, cicles de jazz, concursos internacionals, performances i tallers artístics amb diferents projectes i formacions. Ha treballat amb artistes com Andy Rubal, William Roblejo, Juan Piñera, Pablo Milanés, Leo Brower, Martín Meléndez, João Silva, entre molts d'altres. El seu primer disc es titula "En clave de luna" (PM records). També és graduat en musicoteràpia, teatre teràpia i artteràpia (ISEP), especialitat en improvisació, acompanyant al dol, l'Alzheimer o demències en la població adulta major.

Martí Hosta: Bateria, percussionista, actor i creador de sons. Va començar tocant jazz i fusió, estudiant al Taller de Músics i a l'Escola de Música de Badalona i acompanyat de Toni Meler, Ramón Ángel Rey o Marc Miralta entre altres. A poc a poc va endinsant-se a les músiques d'arrel, toca flamenc en els Tarantos de Barcelona amb Coetus, Tara, Keympa, Elêctric Gozarela, etc. Ha compartit escenari amb Sílvia Pérez Cruz, Lídia Pujol, Judit Neddermann, Aziza Brahim, Marina Rosell, Marco Mezquida, Celeste Alies, Sergi Sirvent, entre d'altres. Insòlit Trio i Bengalah són les seves bandes on també és compositor.

Manolo López: Baix elèctric i contrabaix. De formació autodidàctica comença a tocar en diferents bandes locals del Vallès. Durant aquesta etapa passa per diferents estils (pop, rock, funk, thrash metall, etc.). Posteriorment continua ampliant les seves influències amb nous estils: WEDE (afro), Dani Figueres Trio (flamenc), Orquestra IBA (improvisadors de Barcelona). En aquesta etapa va treballar amb alguns dels més prestigiosos directors i compositors de la música d'avantguarda com: Agustí Fernández, Peter Kowald, Butch Morris, Walter Thompson, entre d'altres. Ha col·laborat en diferents projectes discogràfics: Blues-H, Tancat per defunció, Mutis, Que 6º, Jauja, Wede, LLongue, Jep Cardona, Xavi Vidal & Berni Mora, Sam Lardner, El nido del Cuco, Aman Aman, etc. i en diferents projectes com "Dimonis" de Comediants, "Orkestina", "Música dels Balcans", "Mara Aranda i Solatge", "Cante al plaer de viure", "Notícia del regne de les Mallorques", "Taima Tesao", "Neila Benbey Group" o "Mentes en corto". Actualment combina diversos d'aquests projectes amb la finalització de "Móek", que és el treball personal de composició i direcció, fruit del pas per aquest viatge musical que no té final.

No hay comentarios:

Publicar un comentario