viernes, 7 de octubre de 2022

El Primera Fila Fest Madrid

Sota el paraigua del programa de ràdio i web musical ENS VEIEM A PRIMERA FILA sorgeix un festival il·lusionant i autogestionat. Un format de festival itinerant per sales de tot Espanya que durant 2 dies consecutius reuneix 8 bandes del col·lectiu EMERGENTS DE PRIMERA FILA a diferents ciutats. Després de dur-se a terme ja a ciutats com València, Múrcia, Santander, Sevilla o Granada el Primera Fila Fest aterra a Madrid

Més de 100 bandes ja s'han sumat a la iniciativa Emergents de Primera Fila que té per objecte facilitar que les bandes es coneguin i sorgeixin iniciatives de col·laboració entre els seus membres. El col·lectiu intenta obrir-se un lloc en la complicada escena musical i sobreposar-se a una realitat i sensació comuna a tots: que els grans circuits de festivals i sales d'Espanya no aposten per bandes emergents quan elles són el futur i el reemplaçament necessari d'aquelles que veiem, una vegada i una altra, girant per totes les sales i festivals.

La Sala Moby DIck comptarà el Divendres 14 amb les actuacions de bandes com Marsella / Gorila Flo / Tu Baralles Com Una Vaca i Sugarcrush mentre que el Dissabte 15 d'Octubre serà el torn de Coque Tornado / Nebulossa / Turpin i Dj Modern (Live Act)

Les entrades de dia tindran un preu de 15 Euros, mentre que el preu de l'abonament per als dos dies serà de 18 Euros.

Les portes s'obriran a les 20:00 i les bandes se succeiran a l'escenari fins a les 24:00

La festa seguirà després de les actuacions amb sessions Dj amb dj's convidats de la talla de Rojonesta o el mateix Dj Moderno.

Sota el paraigua de l'indie pop rock i l'electrònica, es tracta de 8 bandes de qualitat contrastada i dilatada experiència en el panorama indie nacional, que faran les delícies del públic assistent.

Sota el crit de "el reguetón no et necessita però l'indie sí" es tracta d'un festival de petit format que sens dubte no deixarà ningú indiferent.

Si no has vist cap de les bandes aquest estiu als diferents festivals investiga-les i gaudeix de les seves actuacions a Moby Dick!


LES BANDES DEL PRIMERA FILA FEST EDICIÓ MADRID

SUGARCRUSH són Kike (bateria), Carlos (baix) i Juanjo (veu i guitarra). Porten fent cançons des del 2017. Diuen que són precursors del trans-yeyé i que fan garatge-pop-noventer. Totes dues coses són perfectament compatibles. El seu univers musical sempre és la representació d'un estiu de la nostra infància menjant un frigo-peu mentre a la tele hi posaven el Grand Prix. SUGARCRUSH no deixa ningú indiferent als seus concerts. Hits incontestables i lletres revolucionàries des del costumisme més agressiu.

GORILA FLO és una banda pop-rock 100% independent formada a Coslada, Madrid, per Inés Vellido, Sergio Ortiz, Rodrigo Gamero, Sara García i Paco Cuenca. Comencen interpretant versions de grups indie com Love of lesbian, Nens mutants o Viva Suècia però a poc a poc van incorporant composicions pròpies al set-list amb gran acceptació. Al març de 2022 editen el seu primer LP, ESCALA PER A UN ALTRE VOL, gravat al Búnquer de San Crispín i produït tècnicament per Paco Sabido i Laura Llera amb molt bona crítica i bons números en les diferents plataformes.

TURPIN és un grup de Madrid en actiu des del 2016 i amb dos treballs al mercat: ALIMENT (2017) i SENSE POR A CAER (2019), produïts per Paco Loco i Carlos Hernández respectivament. Els seus creadors són Jota Turpin i Pablo Solana. Fan SHARPOP: guitarres i lletres esmolades en melodies pop reconeixibles. Neix des de l'autoproducció i el suport de Disparate Sound. Treballen actualment en el llançament del seu nou LP: Seres Celestes vs Seres Mediocres, preproduït per Pablo Solana i produït, barrejat i masteritzat per Carlos Hernández Nombela (Viva Suècia, Los Planetas, Triangle d'amor bizarro, Carolina Durante, Anabel Lee…etc) . Han llançat cinc avenços d'aquest treball que ja està a la venda en suport físic i es publicarà a totes les plataformes digitals aquest any 2022.

COQUE TORNADO és un músic multiinstrumentista toledà. El projecte va arrencar el desembre del 2019. Ja porta en tres discos i diversos EP més de 50 cançons autoproduïdes. De filosofia DIY fins i tot als videoclips: "l'indie és això". Aquest any ha publicat quatre senzills i presentarà el seu cinquè treball inèdit a la festa de dissabte. Els seus discos van ser número u en diverses revistes especialitzades l'any 2021. A més, sol comptar acudits als concerts.

NEBULOSSA es un trío de synthpop formado por Mark Dasousa (sintetizadores, producción), María Bas (voz) y Ophelia Alibrando (batería). Su ecuación tiene dos factores: mucho pop y mucho sinte: MPYMS. Defienden una música basada en sonidos y melodías de los años ochenta. “Poliédrica de mí” (Atomic Records, 2021) es el título de su álbum debut que el trío publicó el pasado mes de mayo de 2021, tras adelantar algunos cortes como “La Colmena” , “Océano de Palabras” y "Armada Roja". 

MARSELLA es el proyecto musical de Germán y Nacho. Un grupo de indie con mucho sintetizador y mucha zurra para que nadie se quede parado en sus conciertos. Han grabado su primer trabajo en Estudio Uno bajo la producción del gran Carlos Hernández (Viva Suecia, Los Planetas). Quieren diferenciarse del resto de la escena pero sin marcharnos muy lejos porque, realmente, la escena del indie les encanta. Cuidan al detalle la imagen del proyecto definiendo así su identidad. Dentro de poco se oirá aquello de “color rosa Marsella” gracias a sus inconfundibles chaquetas Incluso le han puesto su nombre a una ciudad.

No hay comentarios:

Publicar un comentario