viernes, 17 de marzo de 2023

Alice & The Wonders presenta el disc "I Am"

Una de les millors notícies que tenim en aquests moments turbulents és el retorn d'Alice & The Wonders. La banda barcelonina capitanejada per la veu ferma i captivadora d'Alejandra Rueda té aquest nou àlbum entre les mans: "I am". Una reafirmació que, d'una banda, suposa la tornada a les trinxeres i, de l'altra, la reafirmació en un so madur que complementa i amplia els horitzons marcats a la feina anterior ("At my door", 2016).

Sense perdre l'enganxada que els caracteritza, aprofundeixen en nous registres, com el Rocksteady que ens dóna la benvinguda a aquest àlbum, on no falta una picada d'ullet a Toots & The Maytals. Aquestes sorpreses fan gran nom, sortint de la seva zona de confort i oferint més mostres d'un domini musical allunyat dels estereotips i els exercicis d'estil. La personalitat abans de res. La convicció del que es fa. Sens dubte, l'espera ha valgut la pena.

Més enllà dels ritmes frenètics que també donen ànima a bona part d'aquest àlbum, Alice & The Wonders signen uns mitjans tempos càlids i, alhora, contundents que sacsegen les nostres ànimes i ens obliguen a escoltar-los una vegada i una altra. Cançons com "Today", per exemple, mereixen una atenció molt més profunda i incisiva. Només així ens podem perdre per unes textures suaus, dolces i inesperades que ens transporten a una tendresa sense precedents.

A això ajuda el respatller instrumental que acompanya a Alejandra. Els jocs de vents i el Groove de les tecles marquen una dinàmica implacable que ens posa en alerta a cada compàs fins que el silenci apareix al final del solc. I saps de sobres com combatre aquesta sensació fantàstica -la de la soledat (ben entesa)- que només deixen els discos bons quan arriben al final: tornant a reproduir "I am" i acompanyant Alice & The Wonders als seus concerts. Ara el món és una mica millor. I, per tant, la nostra vida.

Nacho Álvaro

Ràdio 3

 

Dates de presentació:

19 de març a Jamboree Jazz de Barcelona a les 19:00 ia les 20:30 hores (2 passades)

05 de maig a la Sala Serendipia a Valladolid a les 21:00 hores

20 de maig a Rock & Blues a Saragossa a les 21:00 hores

No hay comentarios:

Publicar un comentario