sábado, 18 de marzo de 2023

El MC de Lleida Ciniko presenta el disc "Work in class"

El MC de Lleida Ciniko estrena aquest 10 de febrer el seu nou disc de llarga duració, “Work in class” (Guspira Records) el qual reflexa una mirada crítica a través de 12 cançons.

Ciniko o Ciniko El Octavo Arte és l’alter ego de Eloi Yebra. Amb una trajectòria consolidada i un estil ben definit, es caracteritza per utilitzar la música com a eina per defendre un missatge contundent. També es veu reflectit a la seva lírica, marcadament contestatària, amb la qual dispara barres cap a qüestions socials i polítiques del moment. Amb varis treballs publicats a les espatlles, el MC fa denuncia base i essència d’aquest nou treball “Work in class”, que corrobora el bon moment en què es troba l’artista.

Una clara mostra de barres explicites, directes i underground són “Lo que somos” i “Black Flag” amb el raper Acros. En aquesta última, Barcelona i les Terres de Ponent s’uneixen per destapar allò que pocs volen veure amb un sentiment reivindicatiu.

Ciniko deixa fluir el seu estil per jugar amb bases d’essència llatina com a “La Boca”, un tema que fa èmfasis als interessos mediàtics que recorda al refrany amb “yo es que tengo boca y a veces se equivoca, pero cuando te canto te cuento mi verdad” i a “What the shit”, un rap conscients in crescendo amb una instrumental de trap però sempre fidel al bombo caixa del rap de la vella escola. Una cançó més definida pel rap pur, inspirada en el so i flows clàssics del Rap dels Estats Units dels anys 90, és la primera col·laboració d’aquest disc, “Pitágoras” amb Titó del grup de hip-hop Falsalarma.

Conclou aquest àlbum amb una mirada una mica més fosca amb “Ni dios nos salva” i “Hasta el cuello” amb Maldito Maldows i Argibtzz. Deixant de banda les barres contestatàries, posa el foc al camí fet i en aquells moments on es va deixar portar per distraccions. “Work in class” es una excel·lent mostra de rimes contundents pels fidels al rap més pur, dur i directe.

No hay comentarios:

Publicar un comentario