domingo, 19 de marzo de 2023

Laura Elle presenta el seu primer treball en solitari, "Com seria jo".

Laura Elle presenta el seu primer treball en solitari, "Com seria jo".

Un EP de pop sensible i alternatiu, electrònica i R&B en català, anglès i castellà, en el qual relata les seves experiències amb la no normativitat, la salut mental, el dol i la nostàlgia.

Amb "Com seria jo", Laura Elle ha creat una nova pell i un univers sonor on la connexió amb la vulnerabilitat i la fragilitat és benvinguda i abraçada; on les vivències identitàries que la defineixen es protegeixen i s’empoderen; on la pèrdua, la vergonya, la por i l’ansietat es pretenen sublimar i suavitzar.

Influenciada per artistes com Biig Piig, November Ultra i Yebba, el caràcter sonor de "Com seria jo" oscil·la entre l'R&B, el pop, l’electrònica i el neo soul, i forma un fons profund i ric per a la veu intimista i envellutada de la Laura Elle, que es mou per diferents registres i matisos mantenint la calidesa, l'emotivitat i la sinceritat que la defineixen.

Amb el seu primer EP, Laura Elle transmet un missatge d’acceptació radical, tant d’un mateix com de la vida i les seves complexitats, i proporciona un espai segur per contenir i desenvolupar tot allò que se’ns fa difícil de pair.


Crèdits tècnics:

Veu i piano: Laura Lloreta (Laura Elle).

Producció musical: Telio Margherita i Laura Lloreta.

Mescla: Telio Margherita.

Màster: Guy James Cohen a JAMES studio, Berlin.

Fotografia: Miguel Martínez.

Disseny i portada: Víctor Ribas.


Laura Elle (Barcelona, 1991) és una cantautora i compositora gorda i queer resident entre Berlín i la capital catalana.

Formada en Psicologia a la Universitat de Barcelona, Cant Jazz al Taller de Músics i Musicoteràpia a l’ESMUC, Laura Lloreta (Laura Elle) destaca la importància de les WTF Jam Sessions al Jamboree conduïdes per Aurelio Santos com a punt d’inflexió en la seva carrera musical l’any 2012. És arrel de la fusió de gèneres i l’espai per a la improvisació d'aquestes jams que Laura Elle comença a eixamplar el seu cosmos musical i destapar-se com a artista.

Al 2015, decideix mudar-se a Berlin, on s’estableix a l’escena electrònica underground i funda la seva banda d’electrònica i soul RELATIIV, amb qui llança diversos treballs de manera independent i amb qui, durant 5 anys, actua regularment a festivals i esdeveniments a Alemanya, Itàlia, Anglaterra, Dinamarca, Hongria i Espanya.

A mitjans de 2020, Laura Elle sent la necessitat de fer música en solitari i decideix canviar el rumb de la seva trajectòria professional. Aconsegueix les beques destinades a músics emergents Musicboard Berlin i Pop Stipendium d’Alemanya, gràcies a les quals accedeix a produïr el seu primer treball en solitari "Com seria jo" juntament amb el productor franco-italià Telio Margherita i l’enginyer de masterització Guy James Cohen.

Amb aquest primer EP, una obra que posa de manifest l’intimisme i la intensitat que la defineixen, Laura Elle retorna a l’univers musical català presentant les seves vivències amb el dol, l’expressió de gènere, la gordofòbia i la salut mental com a protagonistes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario