jueves, 11 de mayo de 2023

La M de Matilde publica el disc "Telón"

 

Aquest 2023, passats 7 anys des del seu segon treball, Helena Gil, torna amb força incorporant al seu característic estil, sons electrònics que s'allunyen de l'idioma acústic a què ens té acostumats.

"Telón", compost per un total de 9 talls, és probablement el treball més sorprenent, transgressor i personal de La M de Matilde. Telón, no us deixarà indiferent.
Helena Gil, compositora i cantant de La M de Matilde, és des de fa anys una artista significativa del panorama musical asturià.
Encara que el seu contacte amb la música ve de molt enrere, no va ser fins al 2005 quan va fer els seus primers passos com a vocalista del grup, Audiotrack. El 2009 Helena abandona les progressives melodies del Post-Rock, per incorporar-se a un projecte més proper al folk o al country, The Magic Room, juntament amb músics asturians d'excepció. El seu camí en aquesta agrupació deixarà una empremta d'influències musicals que poc després es veuran reflectides a les seves composicions. No serà fins a principis del 2011 quan Helena comença a tenir els seus flirteigs amb el castellà, deixant enrere l'etapa de les composicions exclusivament en anglès i emprenent el camí en solitari.

Després d'uns anys embarcada en viatges musicals paral·lels com Queen Bitch o Gil & Him, el 2016 publica el seu segon treball, Al que jo besaré, amb una producció capitanejada per Daniel Sevillano en col·laboració amb Luis Fernando Chacón i Pablo Jonte.
 
Al que jo besaré, va resultar un treball excel·lent que es va evidenciar amb el premi AMAS 2017 a la categoria de Millor cançó altres escenes per a Els antros de Moscou (tall 4 de l'àlbum) i el premi AMAS 2018 a Millor Videoclip per a Mateo 26:48 ( tall 5).
 
“Telón”, el nou àlbum de La M de Matilde (Helena Gil), ja disponible a Plataformes Digitals.

No hay comentarios:

Publicar un comentario