lunes, 30 de octubre de 2023

Enoch DMK ens presenta disc "TRIMURTI"

Enoch DMK va néixer el 1999 a Barcelona, al barri del Poblenou, on va començar la seva carrera artística ja fa més de 10 anys i ara presentarà el seu primer àlbum de la mà de Curtcircuit en col·laboració amb Razzmatazzz.

El jove artista va contactar amb la cultura hip hop quan va passar una temporada als EUA i es va sentir àmpliament atret per les grans figures del rap nord-americà. En tornar a Barcelona va tenir coneixement de les batalles de galls que es feien per la ciutat i va decidir començar a rapejar. Amb el temps va deixar de sentir-se realitzat amb les competicions de freestyle i va començar a compondre temes propis amb altres artistes del seu barri, poc després amb Atopiko X va fundar el canal de youtube 20 inviernos i va anar traçant el camí que li ha portat fins a publicar el seu primer àlbum en solitari, "Trimurti",  que ara presenta.

"TRIMURTI", que consta de moltes col·laboracions amb grans, encara que joves, artistes d'àmbit estatal i internacional, es caracteritza per unes lletres de rap sobre instrumentals majoritàriament de boom bap, encara que també sorprèn amb altres estils com: afrotrap, acústic, raptechno i altres derivacions. Les seves lletres tenen dobles sentits, missatges abstractes i varietat d'entonacions i canvis de flow, acompanyant una mètrica molt marcada.

El disc sorprèn per ser un àlbum conceptual, publicat en un moment en què el que funciona són els singles, i a més per tractar-se d'un disc de rap on es ret sincer homenatge a la música pop realitzada a l'Estat espanyol durant els últims 50 anys a través de picades d'ullet artístiques a cantants i conjunts tan dispars com Serrat, Nino Bravo, Los Chunguitos o El Último de la Fila, entre d'altres.

1 comentario: