miércoles, 13 de diciembre de 2023

Iscle Datzira presenta l'àlbum, "5 Piano Pieces for the Left Hand”

El compositor Iscle Datzira presenta l'àlbum, "5 Piano Pieces for the Left Hand”. Són cinc peces per a piano sol. Totes elles escrites per a ser tocades únicament amb la mà esquerra. Aquest projecte, concebut durant l'adolescència de l'artista, veu finalment la llum amb la interpretació de la pianista Arianna Pijoan.

Cada peça, escrites el 2013, als 18 anys del compositor, ofereixen una fusió d'estil clàssic amb sonoritats modernes, mantenint una coherència melòdica i harmònica diatònica. Aquestes composicions destaquen per un caràcter distintiu, amb frases melòdiques reconeixibles, cadascuna amb seccions i dificultats tècniques úniques.

Arianna Pijoan, la pianista encarregada de portar a la vida aquestes peces, ha dedicat temps i esforç a comprendre i interpretar cada nuance musical. El procés d'enregistrament, realitzat a l'estudi d'Albert Moraleda amb un piano Steinway & Sons gran cua del 1973, va ser una experiència meticulosa que va durar tres dies al maig de 2021.

Producció i postproducció:

Malgrat els obstacles, com el robatori del mòbil amb les parts definitives de la gravació, Iscle Datzira va liderar el muntatge de l'àlbum, revisant més de dotze hores de material per seleccionar les "takes" perfectes que donen forma als trenta cinc minuts de música que conformen l'àlbum.

Després d'una visita a l'estudi de Josep Roig a Terrassa per la definició del mix final, i amb la col·laboració del mestre del mastering, Raphaël Jonin, a l'estudi de Cordes sur Ciel, el segell discogràfic Microscopi mostra interès en publicar aquest projecte, subratllant la seva excel·lència artística.

Iscle Datzira

És un compositor i multiinstrumentista amb una trajectòria eclèctica que abasta des de la música clàssica fins a l'experimentació sonora. Amb "5 Piano Pieces for the Left Hand", Datzira continua explorant noves dimensions musicals i oferint una perspectiva fresca en el món de la composició

Va començar a jugar als set anys. Des dels seus inicis es va veure immers al món del jazz i la música improvisadora. També és titular del títol professional de música clàssica com a performance en saxòfon.

Iscle Datzira ha passat per escoles de música com l'”Institut Artístic Oriol Martorell” i el “Conservatori del Liceu” de Barcelona, el “Conservatorium Amsterdam” o “Music’Halle” a Toulouse. També va rebre una beca el 2013 per la “Fundació de Música Ferrer-Salat”.

Com a artista sideman o convidat, ha gravat catorze àlbums publicats. Com a compositor va ser finalista representant a Espanya en el Concurs Internacional de Composició “Maurice Ravel” 2015-2016 en la categoria de “Mundial de la pau”.

Ha format part de grups com Andrea Motis i Joan Chamorro Sextet, Félix Rossy Nou Quintet, Marina Tuset Quintet, Miles Davis Tribut Big Band, Sant Andreu Jazz Band, Agujetas Chico, Angel Vegas Trio, Sonora Mandanga, entre d’altres. Ha tocat amb grans músics com James Carter, Terell Stafford, Jesse Davis, Dick Oatts, Carles Benavent, Perico Sambeat, Jordi Bonell, Scott Hamilton, Scott Robinson, o Wycliffe Gordon, per citar-ne alguns. Datzira ha estat membre de la Big Band en festivals com Jazz in Marciac, Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona, ​​Sedajazz, Colors del Festival Internacional d’Andorra Jazz, Festival de Música Can Franc, Jazz Terrassa i molt més.

No hay comentarios:

Publicar un comentario