sábado, 30 de marzo de 2024

Víctor Belmonte estrena el disc “Filomena”

Víctor Belmonte estrena el disc “Filomena”, una recopilació de diverses entregues publicades a diferents EPS durant el 2022, i llança el videoclip de "Cuando dejemos el tiempo atrás" amb la col·laboració d'Ian Vico i José Luis Molina Millán.

"Cuando dejemos el tiempo atrás", el nou single de l'artista nabero, té el propòsit de promoure una nova manera de veure el món físic, equiparant-lo amb els somnis que tenim quan estem dormisquejant. Albira la possibilitat de canviar de semblar pel que fa a la interpretació de la informació que ens arriba des de l'exterior com dels pensaments que hem assumit com a veritats absolutes. En aquest single, canta a duo amb el cantautor català Ian Vico i amb el seu amic José Luis Molina Millán, encarregat del text amb què arrenca la cançó i igualment de la lletra que finalitza el videoclip.

Filomena ha estat produït juntament amb Pachi García Alis, el LP té el propòsit de transformar la percepció de l'artista respecte a si mateix, les seves relacions personals i amb l'ofici de la música.

El nom “Filomena” prové del Grec i significa “aquella que estima la música” o “la ben estimada”. S'ha fet servir com a nom del projecte per la voluntat que tenen les cançons que integren el nou treball de Belmonte. La música té el poder de canviar l'oient, però del que amb prou feines parlem, és de la preparació que comporta per al compositor que esbossa les cançons.

En aquest viatge, Víctor ens convida a un canvi de visió “de fora cap endins”, d'un mateix a l'hora de fer una tasca creativa perquè aquesta tingui la funció de guarir el mateix autor de l'obra. Filomena en conjunt es pot veure com una obra de pop-rock, encara que per moments té tints més enèrgics que t'inclinen al punk, grunge o el folk.

Víctor Belmonte és un cantautor d'arrels andaluses procedent de Benatae (Jaén). Les seves inquietuds musicals queden patents en la seva trajectòria musical en diferents formacions, des dels seus inicis més rockers a "The Bar a Bar", la primera banda de la qual va formar part, la seva passió pel grunge i el punk a "Talego", i la barreja d'aquests estils units al pop, el country, el folk en equip amb Humber Cavada a Mademoiselle Delirio.

Amb Mademoiselle van publicar l'EP Directe a Casa de Mar i el LP Aedo, aquest últim produït pel productor Pachi García a Alis Records. Cal esmentar que el 2019 van gravar un EP a casa de Joaquín Sabina després de rebre el primer premi del jurat al concurs “Sabina per aquí” d'Úbeda.

El procés de composició i enregistrament del seu primer àlbum en solitari es va realitzar entre 2020 i 2022, de nou a Alis Records juntament amb Pachi García. Deu dels tretze temes que componen el projecte s'han compartit en tres volums entre el 2021 i el 2022.

Filomena compta amb tres col·laboracions. A “Hi-Fi” al costat de Pachi García Alis, amb Ian Vico comparteix "Cuando dejemos el tiempo atrás" i amb els uruguaians de La Marmita “Bruja de la luz”.

L'enregistrament de bateries de "Filomena" van anar a càrrec de Coki Giménez (Fito i Fitipaldis, Amaral, M-Clan…), el responsable de les cordes va ser Manu Clavijo (Miguel Ríos, Ariel Roth, Loquillo…), i als cors van col·laborar Tessa Amezaga (TESSA) i Paloma Martínez.


Dates de presentació:

06 d'abril a la Sala Buho Real de Madrid. Entrades Aquí

13 d'abril a II Cicle de Cantautors al Saló Mudèjar a Jaén

11 de maig al Teatre Municipal Emilio de La Cruz a Orcera (Jaén)

28 de juny a Cadavra Club a Madrid. Anticipada 10€ || Taquilla: 12€

No hay comentarios:

Publicar un comentario