viernes, 2 de agosto de 2024

EP debut de OBAL, KIDDO

 

El duet barceloní OBAL ens porta breaks balearic, una fusió única entre els sons britànics garatge i rave, l'encant lofi de Ross From Friends i les influències mediterrànies de la ciutat natal del grup. El so melòdic, contundent i molt fresc del duo s'adapta tant als escenaris de grans festivals com a l'escolta a casa, com si la clàssica sèrie Artificial Intelligence de Warp s'estrenarà a l'estiu del 2024.

Around Me, el single debut d'OBAL, es mostra com la baula perduda entre Fred Again i Orbital, el seu malenconiós ganxo vocal es recolza en un ritme rave i l'ambient estiuenc de la costa mediterrània. El seu EP debut KIDDO, llançat al juliol, té quatre temes de la mateixa qualitat. Al costat d'Around Me al disc es troben l'UK garatge trist de Pulsations; el vertiginós so de Huney; i l'encant gòtic català de la cançó principal. OBAL utilitza les seves influències de manera subtil. El grup està format per dos pesos pesants de l'escena barcelonina, DJs i productors que entre tots dos han punxat als millors clubs de la ciutat i gravat per als segells més interessants, inclòs Hivern de John Talabot. KIDDO és el so de la Barcelona moderna: futurista amb respecte pel passat, eclèctic i centrat. Mediterrani, amb la mirada posada al món." - Ben Cardew (Pitchfork/RPS)

BeGun i Arnau Obiols són dos dels productors i músics multiinstrumentistes més influents de l'escena barcelonina.

BeGun: Després de 10 anys de carrera amb 4 LPs i 15 EP més a l'esquena (Virgin, ZZK, Ministry of Sound, Foehn Records, Sincopat), diverses bandes sonores per a films i videojocs i +15 milions de reproduccions en plataformes, el treball de Gunsal H.Moreno (beGun / Akkan / Nansa Bjorg) posa en relleu una forma molt identitària d'entendre la producció musical com a agent necessari de transformació social, posant sempre el focus i la inspiració en temes sociopolítics com són la immigració, la discriminació racial o el canvi climàtic. Sota les seves diferents àlies, beGun ha actuat a festivals internacionals de la talla de Sónar, Mutek, SXSW, DGTL, FIB, BBK Live, Icelandic Airwaves, Cerimònia i Primavera Sound, entre d'altres.

Arnau Obiols: Resident habitual a les cabines de Nitsa, Razzmatazz, La Terrrazza i The Scotch Of St. James (Londres), Arnau ha publicat en diversos dels segells més prestigiosos del panorama electrònic internacional com són Compost Records, Hivern Discs, Ibadan, Local Talk, and Internasjonal, a més de ser cofundador de TAF KIF Records juntament amb MLiR i col·laborador de John Talabot al duo Mioclono. Percussionista i bateria des dels 8 anys, les seues produccions i actuacions es caracteritzen per un segell personal sempre elegant i eclèctic. Arnau Obiols ha actuat també a festivals internacionals de la talla de Sónar, Mad Cool, DGTL, ATP, Glastonbury, Brunch Festival i Primavera Sound, entre d'altres.

Va ser en una actuació conjunta i improvisada al Primavera Sound de Barcelona quan beGun i Arnau Obiols van decidir unir les seves forces en aquest nou projecte denominador comú de tots dos talents i és justament Primavera Labels el segell que veurà fructificar aquesta aventura conjunta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario