jueves, 22 de agosto de 2024

Més novetats de l'Acústica de Figueres

Maria Hein s’incorpora al Festival Acústica de Figueres en substitució de la cantautora valenciana Sandra Monfort, que finalment és baixa per motius de salut. La cantautora mallorquina actuarà divendres 30 d’agost a les 21h a la pl. de la Palmera. Per altra banda, el duet barceloní Serial Killerz, conegut per la seva fusió ballable de rock, electrònica i hip hop, actuarà dissabte 31 d’agost a la 1:30h de la matinada a la plaça Catalunya.

Aquests dos noms s’uneixen a la programació de luxe d’aquesta 21a edició, que torna a comptar amb els grans noms de l’escena musical catalana, tota una foto finish de les gires d’estiu gràcies a noms com Chanel, Mushkaa, The Tyets, Els Amics de les Arts, Guillem Gisbert, Figa Flawas, Vicco, Gertudis, Ginestà, Mama Dousha, La Ludwig Band o Julieta.

Del 29 d’agost a l’1 de setembre, els tres escenaris situats al centre històric de Figueres acolliran una programació que aposta per l’accés de la ciutadania a la cultura, ja que és totalment gratuïta, que té en compte totes les propostes pop del país que aquesta temporada han estat notòries. L’aposta per la música del país va més enllà, perquè l’Acústica també programa històricament bandes emergents com enguany són les cantautores mallorquines Maria Hein i Maria Jaume, l’artista basc que fusiona arrel i beat Zetak i altres noms com el guanyador del Sona9, Eloi Duran.

L’Acústica, a més a més, torna a comptar en aquesta edició amb Figueres Urbana, la producció pròpia que des de fa tres anys dona veu als nous talents de la música urbana de Figueres i de l’Empordà. Enguany, a més, es pretén visibilitzar la multiculturalitat de la capital de l’Alt Empordà. Sota la batuta del DJ i productor Maken Row, hi haurà concerts d’artistes amb orígens romanesos, russos o de Guinea Bisau.

La programació diürna del festival, l’Acustiqueta, comptarà també els grans noms de la música familiar actual, com Dàmaris Gelabert, La Clika, Ambauka i Orquestra Di-versiones, que un any més seran els responsables de tancar el festival amb les seves versions impossibles.

No hay comentarios:

Publicar un comentario