jueves, 25 de mayo de 2017

Entrevistem a EnZeL

EnZeL neix l'any 2015, al ponent de Catalunya, arran d'una proposta musical per cantar els missatges enviats pel Miki Arbizu, des del seu mòbil, a terceres persones.
German Rey (veu i guitarra), Toni Cambrodí (guitarra), Ramon Figueras (guitarra), Xavi Jové (baix) i Josep Pagés (bateria) completen el grup i plantegen un estil tan melòdic com enèrgic, tan propi com les lletres.
EnZeL presenta la seva candidatura al pop actual i promet un directe fidel al disc de debut, titulat "Capità Ibuprofèn" (Discmedi, gener 2017).

foto de EnZeL.

1. Quins són els primers records musicals que teniu i quina va ser la primera vegada que vau tocar en un escenari?
La música és per nosaltres una passió i, segurament, un dels records inicials podria ser la primera vegada que vam anar al concert d’algun dels nostres grups/artistes preferits. I en relació al fet de tocar en un escenari, el primer contacte amb el públic el devíem tenir durant l’adolescència, formant part de grups diversos.

2. Com es va crear el projecte “EnZeL”? Per què aquest nom? Qui formeu aquest grup? Com ha anat evolucionant al llarg del temps?
EnZeL sorgeix fa uns tres anys, arran de la proposta del Toni Cambrodí (guitarra) d’iniciar un nou projecte musicant missatges (SMS i whatsapp) de l’amic Miki Arbizu, actual lletrista del grup. I de seguida es van incorporar dos companys d'una formació anterior, “Folls i Nocturns”, Josep Pagés (bateria) i Xavi Jové (baix), i es va tancar el grup amb el Ramon Figueras (guitarra) i el German Rey (veu), provinents d’altres projectes com "The Last Corner" o "Cul de Sac", entre d'altres.
D'entrada, el nostre objectiu era composar i tocar i tocar... per alliberar la nostra passió per la música. I quan vam tenir algunes cançons treballades, al local d'assaig, vam decidir autoeditar el que havia de ser el nostre primer treball, “Capità Ibuprofèn”. Però, en plena gravació del CD, vam fer arribar alguns temes a la discogràfica “Discmedi”, la qual va mostrar interès ràpidament per nosaltres i va acabar editant el disc sota el seu segell.

3. Quins mitjans col·laboradors heu tingut per promocionar-vos com a grup i gravar el vostre disc "Capità iboprufèn”?
Com hem dit, el fet que una discogràfica tant rellevant com Discmedi edités el nostre treball ens ha ofert moltes possibilitats alhora de presentar el nostre treball als mitjans i al públic.
D’altra banda, darrere el “Capità Ibuprofèn” hi ha molta feina i dedicació al llarg de 2 anys al local d’assaig, i una producció molt acurada durant l’estiu del 2016 sota la batuta del Víctor Ayuso. Cal afegir també la gran feina realitzada pel Marc Martín (mescla) i el Juanjo Muñoz del grup “Gossos” (masterització).

4. Amb quins 5 adjectius definiríeu el grup?
Enèrgic, madur, melòdic, rítmic i compromès.

5. Com us veieu  dins el panorama de la música catalana?
EnZeL és un projecte que tot just acaba de començar. Creiem en el que fem i, a més, sembla que el missatge i les melodies del “Capità Ibuprofèn” no deixen indiferent a qui les escolta. Ens agradaria veure'ns portant aquest treball per tots els racons de Catalunya i que sigui la pròpia gent qui ens defineixi i valori.
Com veieu el panorama musical a la vostra comarca?
Actualment, hi ha molt bona (i àmplia) oferta en relació a les formacions musicals. I esperem que la flama, a Lleida, no s'apagui! Si hem de dir algun "però"... potser veiem pocs espais i events que fomentin la possibilitat que els grups novells, o amb poca repercussió mediàtica, s’expressin en directe.

6. Com veieu la iniciativa Festa de la Música de Sudanell?
Doncs, precisament, com una GRAN FESTA! És realment una sort comptar amb festivals com aquests, on es combinen artistes consolidats amb d´altres emergents i que tenen molt a dir. Arribar a una setena edició no és gens fàcil per la quantitat de feina que comporta i, en definitiva, poder gaudir d'un festival com aquest... és un luxe!

7. Què trobarem en el vostre concert a Sudanell?
Esperem que la gent trobi un directe ple d’energia, amb tota la força del Capità Ibuprofèn. I alternarem les onze cançons que integren el disc amb d'altres de nova creació.

8. Com us plantegeu els propers concerts? On us podrem veure?
Cada concert és diferent i sempre és un nou repte connectar amb el públic. Els propers concerts que ja podem anunciar són, l’endemà de Sudanell, el Festival Solidari “Amposta amb el cor” (3 de juny), i a Barcelona, a la Sala Sidecar, el dia 9 de juny. En aquest sentit, us convidem a seguir l'agenda de concerts a la nostra pàgina web o facebook.

9. Ens podríeu explicar alguna anècdota divertida del grup?
Ups, anècdotes!? Cada concert se'n dóna alguna… així que veniu a Sudanell i segur que allí en tindrem una que podrem explicar l’endemà tots plegats!

10. Quins són els vostres referents musicals?
Som 5 components i tots amb estils i referents diferents, que van del pop/rock català al pop anglosaxó, passant pel rock més tradicional o el hard rock i punk. En tot cas, creiem que aquesta varietat ens ha aportat molta riquesa a l'hora d'arranjar els temes.

10. Quina es la vostra última descoberta musical emergent?
Uf, som 5! No ens posarem d'acord...

11. Amb quins grups us agradaria compartir escenari?
Ehem... amb moltíssims! Sobretot amb aquells que ens han influït directament o bé amb els que actualment són un referent... perquè d’ells sempre se n’aprèn... abans, durant i després del concert.

12. Què aconsellaríeu a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical?
Que gaudeixin del què fan i que la seva proposta musical sigui la que realment els agrada fer i escoltar; a partir d’aquí, que la treballin molt al local d’assaig.

13. Què és el que us  apassiona de la música?
La capacitat per despertar emocions. Tots tenim la nostra banda sonora, a la vida, i unes cançons que ens han marcat, que ens fan reviure bons moments.

14. Creieu que la música amanseix les feres?
I tant! La música té una capacitat increïble per amansir les feres, per calmar els ànims, però també pot tornar-les encara més salvatges, desfermant la passió, si escolten la cançó adequada!



No hay comentarios:

Publicar un comentario