viernes, 21 de julio de 2017

Entrevistem a L'Emperador

 De L’EMPERADOR Només mig any després de presentar el seu primer EP, L’emperador torna de nou amb un segon àlbum: Alpinistes (Mésdemil, 2016). Sigué en juny quan van fer la seua primera entrada en l’escena valenciana amb Vuit Vuitmils (Mésdemil, 2016), que en menys d’un mes es va fer lloc entre les propostes més interessants de la ciutat de València.
Aquest últim treball segueix el fill conductor de l’anterior, i junts, tanquen el primer cicle sonor de la banda, formant un LP que han titulat Manual d’instruccions per escalar una muntanya.


1. Com us vau iniciar en el món de la música i quina es o era la teva motivació?
Tots els components de l'emperador duguem mitja vida en açò de la música, em après a tocar el nostre instrument a base d'hores i assajos. La motivació de fer música és alguna cosa que duguem dins i que no ens deixa fer una altra cosa!

2. Com es crear el projecte “L'Emperador”? D’on surt aquest nom? Qui formeu aquest grup i quins grups havíeu tingut anteriorment? Com ha anat evolucionant al llarg del temps?
L'emperador va nàixer sense cap intenció de formar grup, Toni tenia dues cançons i no volíem que quedaren en l'oblit, així que vam decidir enregistrar-les per escoltar-les quant tinguérem ganes. La resposta de la gent propera per aquestes cançons va ser tan bona que vam decidir fer dues cançons més i fer el nostre primer ep "vuit vuitmils" i a partir d'ahí ens vam posar a composar per poder fer més canços i per poder tocar en directe.  Així vam fer el nostre segon ep "Alpinistes". En nom naix sense buscar molt, ens va agradar molt la sonoritat que tenia i era un nom curt i fàcil de recordar. L'emperador som Toni, Xarli, Rafa i Víctor. L'evolució ha sigut molt ràpida, perquè duguem molt poquet de temps i hem tingut molts concerts! La veritat que estem molt contents!

3. Quins mitjans, col.laboradors heu tingut per gravar la vostra música? Com us he promocionat com a grup?
El primer ep "vuit vuitmils" el vam enregistrar amb Carlos Ortigosa en musicrooms i "Alpinistes" el vam enregistrar al Port de Santa Maria amb Paco Loco. Com a grup ens hem promocionat mitjançant xarxes socials.

4. Que se sent al participar al premi Sona9 i arribar a ser finalista?
Per a nosaltres va ser una de les majors alegries que hem tingut en aquest curt recorregut. Estar en aquest concurs amb tants anys de solera és un autèntic plaer.

5. Com us veieu  dintre del panorama de la música catalana? 
En realitat no ens tanquem dins d'un marc, creguem que la llengua no és cap barrera i que perfectament ens poden escoltar a tot arreu del panorama nacional.

6. Com definiríeu la vostra música?
Fem Pop. Després ens podríem posar l'etiqueta d'indie, pop-rock, rock alternatiu, etc.. Però cerc que la base de l'emperador és una base de pop.

7. Com us plantegeu els propers concerts? On us podrem veure? 
Tenim moltes ganes de seguir mostrant "manual d'instruccions per escalar una muntanya" en directe.
Els propers concerts són:
5 d'agost a Xalò
19 d'agost a Xàtiva
21 de setembre Mallorca
22 de setembre en Canals
3-4 de Novembre _Deleste Festival_ València

8. Quin ha sigut el vostre millor concert com a músics i espectador? 
Cada concert és un món, sempre intentem gaudir de tos al màxim! Per la meu part recorde molt el primer concert de l'emperador al deluxepopclub, va ser molt emocionant tocar les cançons per primera volta davant de la gent. Com a espectador he vist milers de concerts! Tinc molts bons record de Supergrass i Oasis al fib.

9. Quines són les vostres influencies musicals? 
Cada un de nosaltres escoltem música molt dispar, a l'hora de composar cada un aporta la seva part i crec que la mescla dels quatre és genial!

10. Quina es la vostra última descoberta musical emergent?
L'últim de Viva Suecia m'agradat molt.

11. Un lloc on us agradaria tocar?
Qualsevol lloc d'on ens criden és un bon lloc per a tocar! Però si haguera de somniar algun potser seria al fib, duc molts anys anant com espectador i seria una autèntica passada poder viure'l d'una altra manera.

12. Que aconsellarieu a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical?
Treball, treball, treball i constància en el que fas, no decaure mai quan les coses són negatives, que són moltes.

13. Què és el que us  apassiona de la música?
La música és la nostra forma de vida! Crec que d'ella ens apassiona tot.

No hay comentarios:

Publicar un comentario