lunes, 17 de julio de 2017

Entrevistem a Últim Cavall

ÚLTIM CAVALL són Rafa Monzó (veu principal, guitarres elèctriques i sintetitzadors) i Francesc Pascual (bateria i lletrista). Formats l’any 2015 com a duet, però amb la col·laboració constant com a coproductor i enginyer de so de Jordi Moncho, amb qui van enregistrar tant el primer EP, autoeditat, com el disc que es presenta aquest 2017.
Aquest primer EP homònim va ser rebut amb molt bones crítiques dins l’estat i a fora (Gran Bretanya, EUA, Sud- amèrica). També els va servir perquè el Festival Altaveu de Sant Boi els concedís el Premi Altaveu 2016 a la Millor Lletra.
El grup va poder fer el debut en directe a La2 de la sala Apolo dins el BIS Festival la tardor passada. Aquest 2017 començarà a presentar les noves cançons formant part del cartell del 22è Minifestival de Música Independent de Barcelona, ja amb el disc enllestit.

foto de Últim Cavall.

1. Com us vau iniciar en el món de la música i quina es o era la teva motivació?
Des de ben aviat la música ens va cridar l’atenció, ja sigui per influències familiars, o perquè simplement ens va atraure, i des d’aquell moment sempre hi hem estat en contacte d’una manera o una altra.

2. Com es crear el projecte “Últim Cavall”? D’on surt aquest nom? Qui formeu aquest grup i quins grups havíeu tingut anteriorment? Com ha anat evolucionant al llarg del temps?
Som dos amics units per la passió per la música que vam començar a quedar per tocar sense un objectiu concret, només gaudir de la música, i mica en mica vam començar a crear cançons. Sempre es parla d'apostar a cavall guanyador com una aposta segura i sense risc, amb el nom Últim Cavall volem destacar el fet de fer allò que ens agrada i fer-ho amb l'única ambició de gaudir-ne i quedar-ne satisfets. També ens referim a un imaginari últim cavall salvatge amb un sentit més poètic. El grup de moment el formem en Rafa Monzó i Francesc Pascual que vam formar part del grup Bulma, i en Jordi Moncho que formava part dels grups Vanova i Sesam-O. Actualment hem ampliat la banda amb més components per tenir un directe més potent (Jacob Serra, Valle Plaza i Toni Jordán).
En un principi vam començar a experimentar, vam estar bastantes hores tancats al local d'assaig buscant un so que ens agradés i una personalitat pròpia. Ens interessava que cada instrument sumés, jugant amb els reverbs i dinàmiques, etc.

3. Quins mitjans, col.laboradors heu tingut per gravar la vostra música? Com us he promocionat com a grup?
Hem enregistrat l'EP i l’LP als estudis Two Ties Recordings de Barcelona, Flexic Audiovisual Studio i La Cova i vam tenir una col·laboració molt estreta amb en Jordi Moncho.
Estem molt orgullosos d’estar de col·laborar amb el segell Discos de Kirlian. El disc ha estat autoeditat per nosaltres en vinil, però el segell l’ha apadrinat.

4. Que se sent al participar al premi Sona9 i arribar a ser finalista?
Estem molt contents i és una experiència molt maca.

5. Com us veieu  dintre del panorama de la música catalana? 
La veritat és que no ens veiem de cap manera concreta dintre d'una escena, intentem gaudir i passar-nos-ho bé fent el que fem, i si formem part d'una escena o hi tenim algun paper ja es veurà. 

6. Com definiríeu la vostra música?
La veritat és que no ens agrada i ens costa molt definir i posar etiquetes a la música que fem. Preferim que ho facin els altres. En tot cas utilitzem efectes i molts reverbs perquè intentem que cada cançó sigui un viatge que faci sentir i transporti a aquell que les escolti.

7. Com us plantegeu els propers concerts? On us podrem veure? 
Amb molta passió i dedicació. Estem tancant algunes dates per després de l'estiu.

8. Quin ha sigut el vostre millor concert com a músics i espectador? 
Cada concert és una història diferent i conté unes circumstàncies úniques, n’hi ha hagut de millors i de pitjors però tots són diferents i únics i de tots se n’aprèn alguna cosa tot i que se’n gaudeixi més o menys. Com a espectadors passa una cosa similar, en recordem alguns d’una manera especial i d’altres doncs que no ens han agradat tant, però tots formen part de la nostra experiència i ens han servit d’una manera o altra per adquirir una experiència i un creixement.

9. Quines són les vostres influencies musicals? 
Se’ns fa difícil dir unes influències musicals en concret. Des de que vam començar a escoltar música fins ara hem passat per moltes etapes personals però crèiem que d’una manera o altra totes ens han influenciat. Pot ser que quan vam crear les cançons de l’LP estiguéssim escoltant molt uns grups en concret, però això no vol dir que en aquestes cançons no hi hagin influït altres grups que escoltàvem fa temps. Al cap i a la fi, el resultat final forma part d’una sèrie de circumstàncies i un cúmul d’ingredients que es van acumulant amb el temps.

10. Quina es la vostra última descoberta musical emergent?
Acid Ghost de Brooklyn.  

11. Un lloc on us agradaria tocar?
Qualsevol lloc on els hi agradi la música.

12. Que aconsellarieu a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical?
Ostres, no ens agrada gens donar consells i la veritat és que no ens considerem molt legitimats per fer-ho. En tot cas només podem dir facin allò que els agrada i apassiona, que gaudeixin de cada part del procés creatiu i que es creguin el seu resultat.

13. Què és el que us  apassiona de la música?
No ho sabem, no ho podem explicar, i potser aquesta és la màgia de la música, ens apassiona perquè sí, perquè la considerem especial i ens fa sentir especials, ens omple. Si alguna vegada ens hem plantejat aquesta pregunta no hem sabut trobar mai la resposta.


No hay comentarios:

Publicar un comentario