viernes, 15 de septiembre de 2017

Blak presenta el seu treball "Between Darkness and light"

foto de BLAK.

El grup de post-rock Blak publica la seva primera referència, anomenada "Between darkness and light", a través de la discogràfica suïssa Elusive Sound. Es tracta d'un disc creat a distància per tres músics catalans i de moment està disponible en digital mentre preparen tres formats diferents de vinil. El 28 d'octubre presentaran el disc a la [2] de l'Apolo dins el marc del festival AMFest.

Blak va ser creat el 2015 com un projecte musical eminentment online perquè els tres membres del grup viuen en indrets allunyats. Aquesta condició els ha obligat a trobar la manera de compondre per separat i a trobar-se només per gravar. Partint d'aquesta base, volien publicar les cançons de manera independent, sense pensar en àlbums ni en format físic. La idea també responia a la voluntat de fugir de la dinàmica de les seves anteriors bandes, basades en un patró tradicional (composició, edició de disc i concerts).

La ironia va voler que, amb la primera cançó publicada, la discogràfica suïssa Elusive Sound s'interessés pel grup i els proposés l'edició d'un àlbum sencer. Veient la situació com una oportunitat, Blak van desenvolupar un seguit d'idees per enfocar el seu primer disc.


Elusive Sound és una discogràfica suïssa creada l'any 2015 que té la voluntat de donar suport i potenciar expressions artístiques amb qui comparteixen valors. En un món on internet ha canviat el consum musical, editen vinils d'alta qualitat estètica per donar una nova dimensió al format físic. De moment estan a punt de publicar la segona edició dels vinils del grup Show Me The Dinosaur i han venut la majoria de còpies de la banda Au Revoir.


Entre llum i foscor
El disc està integrat per cinc cançons instrumentals que s'encabeixen dins el post-rock: estructures basades en la progressió i l'alternança de fragments atmosfèrics amb d'altres d'intensos. Ara bé, també busquen evitar clixés i per això juguen amb les repeticions i amb composicions que s'acosten a la música de bandes sonores. Les influències principals són grups com Mono, Mogwai i Godspeed You! Black Emperor.

A nivell conceptual, l'element conductor és la llum, o més aviat tot allò que queda entremig de la foscor i la llum, dos termes que representen idees com el coneixement i la ignorància, la veritat i la mentida i la realitat i la percepció. Cada cançó té un referent artístic o conceptual, entre els quals hi ha Joan Miró i Raymond Carver, i que combinats amb la música creen un imaginari al voltant del tema principal del disc. El títol "Entre llum i foscor" també respon al joc que hi ha entre els fragments musicals foscos i pessimistes amb d'altres on s'entreveu l'esperança.

Ja podeu escoltar "Between darkness and light" a través de Bandcamp, Spotify i Apple Music, i en uns mesos s'editarà en tres formats de vinil diferents: dos d'estàndard i un de luxe.

No hay comentarios:

Publicar un comentario