lunes, 20 de noviembre de 2017

Jaume Arboledas creu en la llum, el seu doble cd "Nightingale"


Jaume Arboledas treu el seu tercer cd "Nightingale" (Quimera Records, 2017): és un disc nou en molts sentits. És un encreuament de camins i, d'alguna manera, un punt de partida. I poc o res a veure amb "L'advocat i el diable" (QuimeraRecords, 2016).
Quant a la producció, hem seguit confiant en Cesc H Roig (PapetaRecords) i Jaume Guardia, com no podia ser d'altre manera. A més, hem tingut la sort de sumar-nos al projecte a Jordi Castle, de Morgan Jr. ("L'última línia de defensa"), David Bitter ("El temps va desfer tot el que som", "I un blues s'escoltarà ") ja Raúl N. (" Semper trobarem "); Tots ells han "vestit" les cançons indicades amb el seu estil personal, donant-los major qualitat i "brío". Jaume Guardia Jordan també aporta el seu art en "En la oscuridad del mar".
Una altra novetat són les veus femenines. Montse Clapers no només participa als cors; també s'atraveix, ella sola, amb dos temes "Te quiero, me quieres" y "Todo tiene un final".
Deiem que "Nightingale" és un encreuament de camins. En aquest sentit, hi ha temes que encara mantenen l'esperit "vasallístic" de "El advocat i el diable" (com a mostra, "Arran de terra" o "Sola"), però viatgem musicalment per altres terrenys: per exemple, pop-rock en el tema "New York", l'electrònica en "Sempre trobarem"o un rock dur i contundent en  "Crisis en corazones infinitos" (si algú és amant dels còmics, en especial de DC, pot intuir la història que inspira el títol d'aquesta cançó).
Per això, a més dels artistes dalt mencionats, hem tingut l'honor de comptar amb músics impressionants (Ezequiel, Gerard Teixidó, Raul Navarro Sánchez, entre d'altres) que han aportat la seva força i saber fer-ho en aquest projecte musical.
Les lletres, encara que venim d'un CD obscur i trist com el que era "L'advocat i el Diable", mantenen, en alguns casos, aquesta melancòlica, però es van apartant gradualment i semblen altres espais en els quals l'esperança, l'heroisme, el sacrifici i el amor són els nous protagonistes de les històries que expliquen.
EL CD és, en realitat, un doble CD: així, per un costat, tenim un petit EP format per quatre temes i un LP integrat per dotze temes (sis en llengua castellana i sis en llengua catalana).
Finalment, dir que el títol de l'àlbum ("Nightingale") està cercat amb tota la intencionalitat del món, un simbolisme i és, alhora, un petit homenatge.
En breu, doncs, aquest treball musical rodarà: Creu en la llum

.

No hay comentarios:

Publicar un comentario