lunes, 19 de febrero de 2018

Nuevo Mester de Juglaría, 50 anys de trajectòria al Tradicionarius


Nuevo Mester de Juglaría, 50 anys de trajectòria: La música folk castellana sonarà a l’escenari del Tradicionàrius de la mà del grup de culte més emblemàtic del país, Nuevo Mester de Juglaría

En aquest concert presentaran el disc Gabarrerías i faran un recorregut històric pel seu repertori per celebrar els 50 anys de trajectòria, i serà a Barcelona el proper divendres 23 de febrer, 22.00 h al CAT Tradicionàrius

Nuevo Mester de Juglaría és un dels grups de música folk més emblemàtic i reconegut de la Península Ibèrica i el màxim impulsor de la cançó tradicional castellana. Fundat a Segòvia l’any 1969 i després de 50 anys dalt dels escenaris s’han consolidat com a referents del folk castellà amb 23 gravacions, diverses recopilacions, dos llibres i quasi 2.000 actuacions per la Península i en d’altres països. A més, a través de mètodes d'investigació etnogràfics han rescatat de l'oblit nombroses jotes, romanços, seguidilles, fandangos, havaneres i d'altres manifestacions culturals que han anat passant de generació en generació de forma oral i que ja durant l'Edat Mitjana formaven part del repertori èpic i líric dels joglars.

 A banda d’altres distincions, el 2005 van rebre el premi  nacional de folklore en memòria del mestre Agapito Marazuela per a la seva contribució a la defensa, investigació i divulgació dels valors de la cultura tradicional espanyola. Aquesta formació segoviana va celebrar el seu 40è aniversari en el marc del Tradicionàrius l’any 2010 i ara tornen per fer un repàs dels seus 50 anys de trajectòria que començaran a celebrar a partir del novembre de 2018.

 El seu últim disc, Gabarrerías, és un nou monogràfic dedicat a un ofici extingit, los gabarreros, un homenatge als homes d’El Espinar, que treballaven als pinars en condicions molt adverses. En aquest treball el grup ha tornat al seu so més tradicional i a la instrumentació més bàsica amb algun toc de vent.

Fernando Ortiz, veu, guitarra i dolçaina
Llanos Monreal, veu, guitarra i percussions
Francisco García, veu, baix i percussions
Rafael San Frutos, veu i guitarra
Luís Martín, veu i bandúrria
Jesús Martín, veu, llaüt i guitarra
Álvaro Mendía, teclats
Rodrigo Muñoz, bateria i percussions

No hay comentarios:

Publicar un comentario