jueves, 31 de mayo de 2018

Atenea Carter & The Mighty Might presenta "Together and free"


Quan obres una ampolla de bon rom envellit, pots sentir a la vegada la tradició de les botes de fusta que han contingut altres alcohols i la frescor del nou líquid. Però és un cop tastat el preuat elixir quan pots copsar tota la destresa, mestratge i amor que conté aquell petit tresor de 70 centilitres que perpetua una forma de fer i una filosofia de vida. Aquesta sensació és la que t'envaeix quan escoltes per primera vegada el disc "Together and free" d'Atenea Carter and The Mighty Might. D’inici, sents que en Curtis, la Martha, l'Aretha o l'Smokey hi són presents en cada acord i en cada melodia. Però també perceps els clàssics contemporanis com la Sharon o en Charles, i tota la tradició dels grans noms del Soul de tots els temps. 

Graduats a la universitat de l'Old School amb professors com Maxine Brown, Binky Griptite o The Impressions i amb una llarga trajectòria de concerts i quilòmetres a cada trast, tecla, embocadura i casc dels seus instruments, els músics de The Mighty Might fan una simbiosi perfecta amb la frescor, energia i sensibilitat d'Atenea Carter. I és que, amb la seva veu, Atenea Carter allibera un huracà i el controla al mil·límetre per dibuixar tota una línia melòdica que lliga cada cançó del disc, aportant la definició i consistència necessàries per arribar a la graduació idònia. 

En definitiva, una mescla evocadora de l'època daurada del Soul i la nova fornada d’intèrprets que hagués signat el millor del mestres elaboradors de rom de les grans i tradicionals destil·leries ubicades al mar del carib... o potser millor: les que estan a prop del riu Detroit o les que miren al riu Hudson.


No hay comentarios:

Publicar un comentario