viernes, 11 de mayo de 2018

Entrevistem a Smoking Souls

Un any més, tenim aquí la Festa de la Música de Sudanell, i des del blog LMALF farem difusió de la VIII edició! Entrevistarem a tots els artistes! Tothom el 1 i 2 a Sudanell a disfrutar de la música!


AVUI ENTREVISTEM A....
Smoking Souls naix l'any 2010 en pego, són representants d'una generació de joves que des de menuts han explorat els territoris ocults de la música. joves crescuts als temps de la incertesa però que l'han après a guanyar-la a colp de cançó. ho han mamat als paisatges de la seua Marina Alta. la terra en què han germinat bona part de l'escena musical del país valencià.
fins 2013 llavors no enregistren el seu primer disc l'espenta [autoeditat]; una crida esperançadora i positiva contra un context de desconfiança, inestabilitat i injustícia. així doncs, l'espenta fa de la força i la unitat, les eines per traçar un futur il·lusionador i per caminar amb pas ferm sobre un present asfixiant i incert.
el 2015 publiquen "plomes daurades"el seu segon disc d'estudi aquesta vegada comptant amb la producció de mark dasousa, anomenat nòmades [propaganda pel fet!]. amb aquest disc el grup passa a formar part de molts cartells de la música en valencià i obrir les primeres portes a catalunya.
després d'enregistrar la cançó per al festivern 15/16 nit salvatge amb col·laboracions de luxe com boikot, los chicos del maíz i els catarres, el grup inicia una de les gires més salvatges fins la data amb més de seixanta concerts amb menys d'un any i consolidant-se amb gran acceptació en l'escena als països catalans.
Ara amb cendra i or [propaganda pel fet!] presenta el seu últim treball d'estudi comptant de nou amb el productor mark dasousa. onze cançons on el grup demostra el que ja venia oferint amb un so de murs de guitarres acompanyades per un ritme contundent envoltat d'una veu càlida, no obstant busca nous horitzons cap a sonoritats més fresques i nous ritmes i experimentacions.


1. Com us vau iniciar en el món de la música i quina es o era la vostra motivació?
Tots nosaltres som músics autodidactes, em aprés amb il·lusió i fent moltes hores escoltant música i intentant tocar-la, sempre hem fugit dels academicismes i pautes reglades.

2. Com es crear el projecte "Smoking Souls"? Perquè aquest nom? Qui formeu aquest grup? Com ha anat evolucionant al llarg del temps?
Aquest projecte musical autòcton de Pego va sorgir l'any 2011 quan ens reunirem per portar a terme unes idees musicals que anaven desenvolupant-se des de feia uns mesos abans amb la finalitat de crear una música en la qual ens sentirem representats, sense cap pressió ni finalitat més que la de fer cançons entre amics, sense pensar en concerts encara. El nom naix de la necessitat d'haver de dir-nos d'alguna forma davant el nostre primer concert, asseguts en uns vells sofàs entre cigarrets i
canuts van sorgir aquestes paraules i creiem que representaven la música que fèiem, sonoritats provinents de la cultura del rock britànic i americà. La nostra música ha anat evolucionant a l'igual que nosaltres, a través de perdre pors, escoltar molta música diversa i deixar etiquetes i clixés de banda.

3. Quins mitjans, col·laboradors heu tingut per gravar la vostra música i promocionau-se com a grup?
Com pensem que ha de fer tota banda, la nostra música naix desde la base, autoeditant i gravant sense recursos, fent els màxims concerts i estalviant per autogestionar el projecte fins que un dia sense pretenir res les coses van rodant totes soles. La figura de Mark Dasous en la gravació i producció dels nostres últims dos discs on hem aprés moltes coses i hem madurat com a músics i el vincle que guardem amb la cooperativa discogràfica Propaganda pel Fet!, que ens ha ajudat a obrir-nos per Catalunya, on ara tenim més de la meitat de concerts de la nostra gira. No obstant ningú ens ha regalat res i l'esforç i implicació que tenim cap al projecte són el motor de com estan anant les
coses.

4. Que oferireu a la Festa de la Música de Sudanell? Com veieu aquesta iniciativa cultural?
Oferirem com sempre el millor que sabem fer, passió, actitud i un espectacle molt treballant ambles cançons de la nostra discografía més significants. Un nou espectacle amb una alta presència de càrrega escènica i instal.lacions llumíniques, per enfortir les cançons i crear un elegant
espectacle. Son necessaries iniciatives culturals com aquesta que aposten per la música d’arreu del territòri i vertebren un circuit de música tan necessàri com el d’aquesta escena amb la nostra llengua.

5. Com us veieu dintre del panorama de la música catalana? Com veieu el panorama musical a Lleida?
Pensem que hi ha una escena molt potent amb gran quantitats de bandes de qualitat. No obstant sempre que agafem la furgo per pujar a terres catalanes ens trobem amb una escena copada pel mestissatge i per moltes propostes musicals que pareixen ser el mateix grup.
Pensem que cal més diversitat i propostes autèntiques, també veiem com al País Valencià hi han un grapat de grandíssimes bandes de gèneres i sonoritats musicals molt diferents però amb molta qualitat, pot ser el no sotmetiment a la indústria ens fa ser més autèntics.

6. Com definiries la teua música?
Pensem que les etiquetes són per a les llaunes, nosaltres no hem volgut mai tancar-nos ni empresonar-nos dins elles. La nostra música es mou des de el pop fins al hardcore melòdic amb experimentacions rítmiques que bé passen per la influència latin i tot el que ens puga molar de les coses que escoltem.

7. Com us plantegeu es propers concerts? On us podrem veure?
Venim amb les piles més que recarregades i amb nou espectacle i escenografia dalt de l’escenari.
Tenim un calendari replet de concerts que podeu consultar a la nostra pàgina web www.smokingsouls.net. Després del concert de Sudanell la próxima data serà en Galiza en el
festival Ourenserock una data significativa per a nosaltres per poder portar la nostra música a aquestes terres. Després 22 de juny estarem en Granollers, 23 en Palamós, el 30 en Sant Ramón. I una llarga llista de concerts més que podeu consultar.

8. Quin ha sigut el vostre millor concert com a músics i espectador?
Aquesta feina ens deixa poc de temps lliure per anar a veure grups que de veritat ens molen i als que guardem admiració, ja que sempre que algun grup d'aquests ve de gira per l'Estat Espanyol ens trobem també de gira nosaltres. No obstant intentem deixar-nos algun forat al calendari per fer alguna escapada col·lectiva. Concerts que ens han impressionat molt que em viscut junts, recordem veure a Biffy Clyro en Madrid i més recent aquest any a Berri Txarrak en el BEC (Bilbao), on després
d'un concert de quasi tres hores sortirem sense paraules del recinte, extasiats, no sabíem com descriure el que ens havien fet sentir.

9. Quines són les vostres influències musicals?
És evident que no faríem la música que fem sinó haguérem tingut unes determinades influències musicals, aquestes provenen de la cultura del rock americà i britànic passant des de Foo Fighters, Biffy Clyro, Placebo,Manchester Orchesta, Mumford & Sons, Berri Txarrak i un fum de grups més que va ampliant-se formant una llista de grups i música en constant renovació.

10. Quina es la teva última descoberta musical emergent?
Una banda de València amb una cualitat abrumadora que barretja el postrock i la música instrumental progresiva anomenats Dûrga. Més que recomanables.

11. Un lloc on us agradaria tocar?
Acabem de tocar recentment al ViñaRock un dels festivals que moltes vegades d'adolescent pensàves en arribar algun dia. Ara mateix nosaltres tenim els peus ben situats a terra i creguem que la bona feina i la constància ens portaràn a molts indrets que mai hauríem imaginat. Pots ser el millor siga no imaginar-los i que vinguen apareixent tots sols, que apuntar massa alt i caure un bon bac.

12. Que aconsellaries a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical?
No volem adoptar posicions paternalistes, no hi ha una fórmula de res i no crec que s'haja de buscar la música per obtenir èxit. Que cada grup decidisca que fer i no fer, i que disfrute del que fa, el que passe o no passe amb un projecte no ha d'afectar per juntar-se crear i construir nous discursos artístics.

13. Què és el que us apassiona de la música?
Com una idea en el teu cap va agafant forma i mutant fins a convertir-se en una cançó i com aquesta cançó en enregistrar-la deixa de ser teua i és de molta gent que la sent seua i la converteix en una part més de la seua vida o en un record. Pujar dalt d'un escenari i veure com milers de persones canten el que un dia va ser una idea al teu cap, això és màgia.


No hay comentarios:

Publicar un comentario