lunes, 4 de junio de 2018

KarxofaRock festival gratuït de Sant Boi


Els dies 15 i 16 de juny tindrà lloc el Festival Karxofarock, al Parc de la Muntanyeta de Sant Boi de Llobregat. Un festival familiar, de proximitat I sostenible, que enguany celebra la seva desena edició.
Han passat 10 anys des d’aquella primera edició del Festival Karxofarock, quan un grup d’amics i amigues, van imaginar, i amb il·lusió van construir, un espai musical per a tothom, motivats per les ganes de fer arribar la música i la cultura a altres barris de Sant Boi de Llobregat. Barris que tradicionalment havien restat al marge de les programacions culturals de la vila. Amb els anys el festival ha crescut fins a esdevenir un dels events musicals i familiars que marquen la vida cultural de la ciutat a l’estiu i durant tot l’any, ja que a banda del festival, es programen activitats vinculades amb la música, de caràcter familiar durant tot l’any.
La programació d’aquesta desena edició del Karxofarock la formen alguns grups que ja han passat per edicions anteriors i d’aquesta manera els hi volem agrair la seva implicació. I d’altres que volem que en formin part del projecte. El divendres a les 19 h donem el tret de sortida del festival des de la Plaça Catalunya amb la ja tradicional Batucada a càrrec de Can Paulet Percussió i Diables de Casablanca. Els concerts a l’espai estaran presentats per Bonete i comencen a les 21 h amb Angry Monkeys, una banda de nois molt joves que fan versions de rock de tota la vida. Els hi segueixen els barcelonins Tupica, amb la seva rumba que arriba des del cor del barri de Gràcia. A continuació gaudirem de l’ska, rock i ritmes punk de Deskartats. L’emblemàtica banda santboiana de punk rock Último Rekurso torna al festival. I per tancar el divendres, la banda de rock aragonesa Azero fan una parada en la seva gira 2018.
El dissabte a les 18 h comença el Karxofetes, el festival infantil i familiar que cada any va creixent en afluència i en noves propostes. Un espai per remullar-se, experimentar, tocar, escoltar, jugar i ballar. A les tradicionals propostes de la panera musical (de 0 a 3 anys), l’espai d’experimentació (de 3 a 6 anys), la Bibliokarxofetes i el racó del conte amb el Blai Senabre, els jocs d’aigua i el berenar saludable, s’afegeixen noves propostes: un espai de construcció comunitària (intergeneracional) i el bosc dels bolets sensorials. Ens acompanyarà el grup de percussió infantil Percucoope, gaudirem de la música de Morsa Punxadiscos i com a colofó del Karxofetes tornarem a comptar amb la presència de Xiula, tota una experiència d’animació musical, finalistes dels premis Enderrock 2017.
La programació de la nit comença a les 21 h amb una proposta d’arts escèniques, recuperant així l’essència de les primeres edicions del festival. Hangar10 és una companyia de microteatre que estrenarà un espectacle de creació col·lectiva amb improvisacions. El retorn de Qui Hi Ha? als escenaris ens ha permès comptar amb ells en aquesta desena edició. Ells escalfaran els motors dels concerts de dissabte amb la seva barreja musical d’arrels celtes, elements mediterranis i tocs psicodèlics. A continuació actuaran Cucarachas Enojadas amb les seves versions canalles de les BSO de Quentin Tarantino. Un petit descans entre grups amenitzat per les Bastoneres de Cornellà, dones del Baix llobregat que ens apropen la tradició i la cultura popular. I seguim a la ciuta veïna de Cornellà, perquè tornarem a gaudir de la banda Muyayo Rif i dels seus ritmes rock, punk, reggae, ska amb tocs d’electroswing i balkan. Tot un espectacle en directe d’un grup de gran recorregut internacional. I per tancar la nit d’aquesta desena edició de la millor manera Proyecto Luisbo ens portaran la seva música
electrònica, festiva, el “tecno-porc” i les seves lletres en clau d’humor. La presentació dels concerts de dissabte anirà a càrrec de Gregorio Petróleo. Diversió i humor assegurats.
En aquesta desena edició hem comptat amb noves col·laboracions i agermanaments que enriqueixen el nostre projecte. El col·lectiu Sant Boi per la llibertat d’expressió, el bar Knaya, la llar d’infants la Mimosa i el Col·lectiu Vio que s’encarregaran de la zona gastronòmica durant els dos dies de festival.
Som un festival arrelat al nostre entorn, un festival verd que cuida del medi ambient i tenim un fort compromís amb la llibertat d’expressió i opinió de tots els artistes i el voluntariat que en formen part del col·lectiu i fan possible el festival.

No hay comentarios:

Publicar un comentario