sábado, 18 de agosto de 2018

Borriana Big Band fran brillar de nou joies musicals catalanes, valencianes i illeques en el seu nou cd "D'ací"


Sempre es conegut que els valencians i la seva comunitat, són bons músics i els agraden les bandes. Avui parlem de la Borriana Big Band, una big Band dirigida per Juanjo Carratalà i vint-i-tres músics en total; ara publiquen el seu primer disc, anomenat "D’ací" (Bureo músiques amb suport de Metronom i Ajuntament de Borriana, 2018). 
Aquest àlbum sorprenen amb versions a ritme de jazz, swing, salsa i bossanova d’uns quants clàssics de la música de València, Catalunya i Ses Illes. 
Clàssics que van del “Lladres” d’Al Tall (videoclip) al ja esdevingut clàssic “Camals Mullats” de La Gossa Sorda. Pep Botifarra posa veu a la seua “Malaguenya de Barxeta”, sempre disposat a col·laborar. I Pau Alabajos fa un duet al seu “Inventari“, una cançó que necessitava i mereixia una versió com esta.

Comencem el disc amb un clàssic d'Al Tall "Lladres" que entra suaument, però poc a poc els metalls i una veu femenina (que ens acompanyarà durant tot el disc) li donen una forma especial. Seguim amb "M'aclame a tu" del gran Ovidi Montllor a ritme de swing suau que aporta un plus a aquesta gran cançó de l'alcoià. Del Ovidi passem a un gran Raimon i el seu "Al vent" en format de jazz amb molt de groove i soul, una versió inèdita en aquest format. El camí del cd continua amb un artista més actual el valencià Pau Alabajos i el seu "Inventari" amb punts jazz i de gran big band. De les cançons valencianes passem a les de ses illes amb Ma del Mar Bonet i el seu "Que volen aquesta gent" amb gran dossis de jazz llatí. Seguim viatjant aquest cop a catalunya amb Jaume Sisa i "Qualsevol nit pot sortir el sol" que incia amb piano tranquil però gira a ritme de rumba i bossanova fent brillar la cançó com mai.Tornem a país valencià amb "La Malaguenya de Barxeta" una cançó popular molt important. Seguim amb La Gossa Sorda i "Camals mullats" portat a un altre pla a ritme de banda de big band amb arrels llatines. Seguim amb “La Flama” d'Obrint Pas traspassada a rumba cubana i tanquem amb Catalunya i el "Que tinguem sort" de Lluís Llach

Aquest nova descobertat d'aquesta gran Big Band de la Plana, ens fa reviure cançons bones i que ens agrada a ritme de Borriana, Nova Orléans i l’Havana. CD molt recomanat des de LMALF.


No hay comentarios:

Publicar un comentario